LAKAT U GLAVU - KRV NIZ LICE! Ništa ne može da ZAUSTAVI Jokića! OSTVARIO PRVI CILJ! ISTORIJA ISPISANA USPUT (VIDEO)
Nikola Jokić, Foto: Profimedia

NBA LIGA

LAKAT U GLAVU - KRV NIZ LICE! Ništa ne može da ZAUSTAVI Jokića! OSTVARIO PRVI CILJ! ISTORIJA ISPISANA USPUT (VIDEO)

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić krunisao je fantastičnu sezonu još jednom izuzetnom partijom.

Objavljeno: 09:21h

Denver je obezbedio direktan plasman u plej-of NBA lige.

Jokić je ponovo bio nezaustavljiv, ovoga puta protiv jedne od najboljih ekipa na Zapadu, a Nagetsi su savladali Memfis grizlise rezultatom 122:109, uprkos tome što je Nikola zaradio rasekotinu na glavi posle jednog snažnog udarca.

1 / 6 Foto: Profimedia

MVP prošle sezone i najveći kandidat da ponovo ponese to priznanje, dobio je lakat u glavu već na startu utakmice, pošto nije prošao ni minut igre kada ga je udario Džeren Džekson junior.

LUDI SRBIN OTKRIO TAKTIKU ZA JOKIĆA! Da li je moguće da je ovo upalilo?

Morao je Jokić na klupu, a pošto je krvarenje zaustavljeno, na teren se vratio sa crvenom trakom oko glave i odmah počeo da briljira.

Jokić je i sa novim imidžom bio jednako ubojit i razigran, sjajno je šutirao i napadao rivale, pa je najzaslužniji što su Nagetsi i ove sezone direktno obezbedili plasman u plej-of.

Povreda nije ostavila traga, a momak iz Sombora je na terenu ukupno proveo nešto više od 35 minuta i za to vreme postigao 35 poena (16/24 iz igre), imao 16 skokova i šest asistencija. Pored toga zabeležio je čak četiri ukradene lopte i jednu blokadu.

Ovim učinkom srpski košarkaša ušao je u istoriju NBA lige, jer je postao prvi igrač koji je u regularnom delu sezone imao najmanje 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija.

U moje vreme smo svi igrali za reprezentaciju, ali... JOKIĆ I BOGDANOVIĆ TEK TREBA DA PRUŽE NAJBOLJE ZA SRBIJU!

Meč pre kraja regularnog dela sezone Nagetsi imaju 48 pobeda i 33 poraza, odnosno nedostižnu prednost nad sedmoplasiranom Minesotom, koja je prethodno savladala San Antonio sparse.

Pored maestralnog Srbina, istakao se još Eron Gordon sa 22 poena, šest više od Vila Bartona i Bizija Bounsa Hajlenda.

SRBIN DRUGI U ISTORIJI! Jokić se NAMERAČIO na još jedan Čemberlenov rekord!

Na drugoj strani, bolji od ostalih u redovima Memfisa bio je Dezmond Bejn koji je duel završio sa 14 poena.

"Grizliji" se neće mnogo uznemiriti zbog ovog neuspeha jer su već obezbedili drugu poziciju i privode kraju jednu od najboljih sezona u novijoj istoriji franšize – trenutno su na skoru 55-25.

Poznati su i ostali učesnici plej-ofa sa Zapada, to su Finiks sansi, Golden Stejt voriorsi, Dalas meveriksi i Juta džez, dok u plej-in turnir idu spomenuti Minesota i San Antonio, odnosno Los Anđeles klipersi i Nju Orleans pelikansi.

Espreso/RTS


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.