BJELICA DOBAR U POBEDI GOLDEN STEJTA BEZ KARIJA NA PARKETU: Bruklin nije vredelo ni fenomenalna partija Irvinga!
Nemanja Bjelica, Foto: Profimedia

bilo je uzbudljivo

BJELICA DOBAR U POBEDI GOLDEN STEJTA BEZ KARIJA NA PARKETU: Bruklin nije vredelo ni fenomenalna partija Irvinga!

Dobijaju Voriorsi novog vođu, imaju moćno oružje u Džordanu Pulu. Vodio je Pul ekipu Golden Stejta do trijumfa nad Majamijem sa 30 poena - 118:104

Objavljeno:

Nekada ni ultraraspoloženi i raspucani Kajri Irving i Kevin Durent nisu dovoljni da bi se ostvarila pobeda, nedostajao je treći činilac Netsima da bi odgonetnuli šigru za mašinu nalik enigmi. Neko bi rekao baš Džejms Harden koga više nema, a od koga su u Bruklinu mnogo više očekivali od brzog bega i “noža u leđa”.

Raspomamljeni Irving nije gurao do 50 poena, koliko je ubacio Šarlotu, ili onih 60, što je bila mera za Orlando, već je sasuo nešto manje - 43! Ali, i ta impozantna brojka bila je tanka da bi Memfis ostao na kolenima - 132:120.

Da nije regulativa, izrečenih mera i limitirajući faktora prouzrokovanih globalnom pandemijom i obaveznom vakcinacijom u SAD, ko zna kakve bi lude brojke stajale u Kajrijevo ime. Čamio je veći deo sezone Irving na tribinama, nije mogao ni da primiriše parketu, a kada je dobio šansu da se vrati i uhvati ritam - počeo je da diže broj decibela u dvoranama. Podsetio je zašto ga ljudi smatraju jednim od najboljih šutera NBA lige.

Ubilački instinkt je tu, nije izvetrio. Neće da nestane tek tako preko noći, predugo je gajen. Još jedna vrtoglava pratija, ali ne i još jedna pobeda Netsa, jer melodija pratećih vokala nije bila melem za uši. Na visini zadatka protiv Memfisa bio je samo još Kevin Durent, koji je ostvario dabl-dabl. Spakovao je 35 poena, upotpunio je partiju sa 11 skokova i osam asistencija... Ali, zbir Irvinga i Durenta od 78 poena Memfis nije ni osetio.

Bruklin Nets, Filadelfija Seventisiksers, Kevin Durent
foto: Profimedia

Nasmejali su se Grizlisi u lice Netsima, imali su spremljen odgovor. Ne u vidu vrtoglavih brojki jedne karike iz neraskidivog lanca, artiljerija je tukla sa svih strana. Sve rupe Bruklin nije mogao da zapuši, od Desmonda Bejna i Meltona Deantonija odbrane nije bilo. Kišom trojki sravnili su sastav koji je jedno vreme nosio zvanje drim-tima, a sad polako prerasta u one man show. Ili nešto slično. Trkali su se i pobednika nije bilo. Bejn i Deantoni po 23 poena i po šest pogođenih trojki iz deset pokušaja.

Koga nema bez njega se može i mora, a ko je smeh da stavi ruku u vatru i opkladi se da Golden Stejt neće znati kako bez Stefa Karija - grdno se prevario. Dobijaju Voriorsi novog vođu, imaju moćno oružje u Džordanu Pulu. Vodio je Pul ekipu Golden Stejta do trijumfa nad Majamijem sa 30 poena - 118:104.

Golden Stejt Voriors
foto: Profimedia

Stefa Karija i Kleja Tompsona nije bilo, ali to nije sprečilo Voriorse da udare novu recku. Endrju Vigins, Damion Li i Džonatan Kuminga pratili su novog lidera i u rušenju tima sa Floride doprineli su sa po 22 poena, dok je bitnu ulogu igrao i Nemanja Bjelica. Srpski as je priložio devet poena, šest skokova i pet asistencija, a u dobrom stvetlu se u pobedi Oklahome protiv Orlanda (118:102) prikazao Aleksej Pokuševski. Univerzalac Tandera ubacio je šest poena, sakupio je osam lopti ispod obruča i podelio je četiri dodavanja koja su rezultirala koševima.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.