BOGDANOVIĆ "SOLIDAN" U KATASTROFI ATLANTE: Hoksi poraženi od prežaljenog Detroita, plej in je sada realna opcija!
Bogdan Bogdanović, Foto: Profimedia

moglo je i bolje

BOGDANOVIĆ "SOLIDAN" U KATASTROFI ATLANTE: Hoksi poraženi od prežaljenog Detroita, plej in je sada realna opcija!

Dostigao je srpski as tačku usijanja u čuvenoj njujorškoj dvorani prethodne noći, da isporuči makar i približno 32 poena

Objavljeno:

Tri utakmice zaredom Bogdan Bogdanović je premašivao 20 poena - na dve prebacio i marginu 30 - palio je vatru i bacao u trans navijače Atlante. Udruženim snagama sa Tre Jangom sproveo je Grizlise i Nikse do giljotine, namenili su im sudbinu Maksimilijana Robespjera i Marije Antoanete, i ponovo je u redovima Hoksa počela da tinja nada da mogu direktno do plej-ofa.

Iskra je pretila da preraste u plamen da su Bogdanović i Jang ponovili izdanje iz Medison Skver Gardena, kada su zbirno ubacili 77 poena, a srpska haubica postavila rekord sezone. Ali, Detroit nije bio raspoložen da dolije benzin na vatru, već je na Atlantu izručio svu vodu iz cisterne. Ohladile su se udarne igle Hoksa i svedene su šanse Bogdanovićevom timu na minimum da se ugura u vagon koji vodi u plej-of - 122:101.

Sva je prilika da će Atlanta morati da prođe kroz dodatne utakmice i plej-in, koji više nije novotarija i potpuna nepoznanica za sve ekipe, kako bi se domogla eliminacionih brobi sa šest najboljih ekipa iz Istočne konferencije.

Dostigao je srpski as tačku usijanja u čuvenoj njujorškoj dvorani prethodne noći, da isporuči makar i približno 32 poena - toliko je “poklonio” Njujork Niksima - nije bio sposoban. Pokretačke turbine Atlante zaškripale su Detroitu od premora, bile su daleko od nivoa koji su nametnule kao standard. Ubacio je Bogdan “samo” 13 poena, i na petoj uzastopnoj utakmici stigao je do dvocifrenog poenterskog učinka iako ga šut nije slušao. Ispalio je srpski bek šuter 15 lopti ka košu rivala, pet je provukao kroz obruč i sa tri pogođene trojke je, uz Trea Janga i Sadika Beja iz protivničkog tima, bio najbolji trojkaš na meču.

Deklasirao je Detroit goste, nošen Džeramijem Grentom u jednom momentu digao je plus i na 29, i ostvario je drugu pobedu protiv Hoksa na domaćem parketu u martu mesecu. Za razliku od prvog meča dramu i produžetak je izbegao, tek u finišu je skinuo papučicu sa gasa i dopustio Atlanti da razliku svuče na iole pristojniju. Čak osmorica košarkaša Pistonsa ostvarila su dvocifren učinak, a listu strelaca predvodio je Grent, kome ove sezone nije strano da spakuje i 40 poena.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.