MORA DA SE UZME DIGITRON: Evo kako Partizan može do prvog mesta u Evrokupu!
Košarkaši Partizana, Foto: Emilija Jovanović

ovo je put

MORA DA SE UZME DIGITRON: Evo kako Partizan može do prvog mesta u Evrokupu!

Postoji još jedna varijanta za prvo mesto crno-belih u koju je uključena Andora

Objavljeno: 09:25h

Situacija u grupi A Evrokupa se potpuno neočekivano zakomplikovala u samom finišu. U čitavoj zbrci se otvorila prilika da Partizan preuzme prvo mesto od Huventuda, a samim tim obezbedi prednost domaćeg terena tokom čitave eliminacione faze.

Kalkulacije kreću zbog Metropolitana koji je iznenadio Huventud pobedivši u Francuskoj sa 86:78. Sada su Huventud i Partizan na identičnom učinku od 11 pobeda i četiri poraza, ali su Španci na prvom mestu zbog boljeg međusobnog učinka. Sve može da se preokrene u poslednjem kolu ako Huventud doživi još jedan poraz, a Partizan pobedi. U tom slučaju crno-beli u samom finišu izbijaju na vrh. Ipak, teško je očekivati ovakav scenario.

Pre svega zbog činjenice da Huventud igra protiv Šlonska u Badaloni 29. marta. Poljaci su trenutno osmi u grupi sa svega tri pobede i zaista bi bila prvoklasna senzacija da dođu do trijumfa u Španiji i to u meču ogromne važnosti.

KK Partizan, Alen Smailagić
foto: Emilija Jovanović

Partizan sa druge strane 6. aprila gostuje u Italiji kod Trenta koji je najmanje pokazao pošto je samo jednom pobedio čitave sezone Evrokupa. Očekuje se rutinska pobeda crno-belih baš kao što je bio slučaj u utorak uveče u Poljskoj kada je ekipa Željka Obradovića deklasirala već pomenuti Šlonsk.

Postoji još jedna varijanta za prvo mesto crno-belih u koju je uključena Andora.

Naime, ukoliko Huventud, Andora i Partizan završe prvu fazu takmičenja sa indentičnim učincima, Partizan bi ponovo izbio na prvo mesto. Za tako nešto je potrebno da Huventud i Partizan izgube utakmice u narednom kolu, a Andora pobedi Metropolitan i Šlonsk. Podsetimo da Andora ima meč manje zbog ranije odlaganih mečeva pa do kraja ove faze mora da odigra dve utakmice.

Ukoliko se sve ovo poklopi, pomenuta tri tima bi bila na učinku od 11 pobeda i pet poraza. U tom trouglu se gleda koš razlika u međusobnim susretima u kojem bi Partizan imao prednost, pre svega zbog ogromne pobede protiv Andore u Beogradu od plus 25.

Ipak, najrealnije je očekivati da Huventud i Partizan ostvare pobede u narednim čime bi poredak na tabeli ostao nepromenjen.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.