BIVŠI CENTAR PARTIZANA LJUT NA ČELNIKE EVROLIGE: Posebno mu se ne sviđa jedan njihov potez, spomenuo i Đokovića!
Željko Rebrača i Predrag Drobnjak, Foto: Profimedia

sve je rekao

BIVŠI CENTAR PARTIZANA LJUT NA ČELNIKE EVROLIGE: Posebno mu se ne sviđa jedan njihov potez, spomenuo i Đokovića!

Rekao je da će to uticati na regularnost Evrolige, jer se neki rezultati brišu, a neki ostaju na snazi što dovodi do konfuzije

Objavljeno:

Legenda jugoslovenske košarke ne može da se pomiri sa zabranom koju su dobili Rusi

Evroliga je donela konačnu odluku da suspenduje sve ruske klubove iz takmičenja za tekuću sezonu. To znači da do kraja nećemo gledati CSKA, Zenit i Uniks u eliti, odnosno Lokomotivu Kuban u Evrokupu.

Mnogi su nezadovoljni pomenutom odlukom, a među njima je i legendarni jugoslovenski košarkaš, Željko Rebrača. Bivši centar Partizana i reprezentacije osetio je sličnu odluku na svojoj koži kada je Srbija bila pod sankcijama tokom devedesetih godina i nije mogla da igra na velikim takmičenjima.

Željko Rebrača
foto: Starsport©

- To je po mom mišljenju katastrofalna odluka. Osetio sam to na svojoj koži devedesetih, kada nismo otišli na Olimpijske igre, ali to je van naše kontrole. Izlišno je pričati o nepravdi koja je naneta klubovima, kao i 1992. godine smatram da je katastrofa, kao i da se kažnjavaju nedužni ljudi - rekao je Rebrača.

Rekao je da će to uticati na regularnost Evrolige, jer se neki rezultati brišu, a neki ostaju na snazi što dovodi do konfuzije.

- Ovakav potez dovodi do toga da li je regularna liga. Da li bi Hrvati bili drugi i igrali finale da smo mi otišli na to takmičenje? Odluku Evrolige smatram istom sa onom Australijan opena da Đokoviću zabrani učešće na prvom Grend Slemu. Sramnom i užasnom - podvlači Rebrača.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.