UZDANICA REPREZENTACIJE NE IGRA NA EVROBASKETU! "Morao sam da donesem ovu tešku odluku!"
Miloš Teodosić i Nando De Kolo, Foto: Starsport

šok!

UZDANICA REPREZENTACIJE NE IGRA NA EVROBASKETU! "Morao sam da donesem ovu tešku odluku!"

Iskusni plej odlučio da preskoči veliko takmičenje

Objavljeno: 10:30h

Do danas nije preskočio nijedan turnir. Redovno se odazivao pozivima državnog tima. Nije ga bilo samo na planetarnoj smotri pre osam godina, jer je par dana pred početak takmičenja polomio prst.

Kako prenosi novinar Arno Lekom sa L'Ekipa, Nando de Kolo neće braniti boje Francuske na predstojećem Evropskom prvenstvu koje se održava u Češkoj, Gruziji, Nemačkoj i Italiji.

Košarkaš Fenerbahčea je rešio da odmori od naporne sezone, kako bi bio spreman da pomogne državnom timu na Svetskom prvenstvu naredne godine, a zatim i na Olimpijskim igrama u Parizu.

Nando De Kolo u dresu Fenerbahčea
Nando De Kolo u dresu Fenerbahčeafoto: Profimedia

Iskusni bek je razgovarao sa selektorom Vensanom Koleom i pojasnio mu razloge za odluku da preskoči turnir koji bi mu bio 13. u dresu sa državnim grbom.

- Morao sam to da uradim zbog porodice i sebe, kako bih bio spreman za Olimpijske igre 2024, ali i sa željom da se vratim za Mundobasket naredne godine - rekao je De Kolo i dodao:

- Razumeli su me, znaju da sam uvek bio tu. U Evropi prolazimo kroz dugačke sezone i nemamo odmora posle međunarodnih takmičenja. Minulog leta je bilo sjajno, osvojili smo i medalju na kraju, ali smo proveli dva meseca odvojeni od porodice i ona mi je sad potrebna", istakao je drugi strelac (13,5 poena) i najbolji asistent (6,2) francuske reprezentacije na Olimpijskim igrama minulog leta.

Osvojio je pet medalja sa Francuskom i dve Evrolige tokom karijere, a jasna je njegova želja da reprezentativnu karijeru okonča na Olimpijskim igrama u domovini.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.