Šta se desilo pre čuvene VATRENE konferencije 2005. godine? OBRADOVIĆ OTVORIO DUŠU! BOLI GA I ŽALI ZBOG OVOGA!
Željko Obradović, Foto: Printscreen, Starsport©, youtube/stefanjevtic, youtube/index

intervju željko obradović

Šta se desilo pre čuvene VATRENE konferencije 2005. godine? OBRADOVIĆ OTVORIO DUŠU! BOLI GA I ŽALI ZBOG OVOGA!

Pričajući za hrvatski Index.hr, gospodin Željko Obradović upitan za 2005. godinu kada je bio selektor, zadržao je manire ali i pojasnio kako sa ove distance gleda na taj težak period za srpsku košarku.

Objavljeno: 11:53h

Srbija je te 2005. godine bila domaćin Evropskog košarkaškog prvenstva. Grci su osvojili prvo mesto. Ljubiteljima košarke je ovaj događaj ostao u sećanju po lošim partijama naše selekcije koje je sa klupe vodio Željko Obradović. Ostala je upamćena njegova konfeencija za medije nakon ispadanja sa prvenstva Evrope.

Pričajući za hrvatski Index.hr, slavni trener je objasnio kako danas gleda na celokupnu tadašnju situaciju.

- Pokušavao sam da uvek sa igračima imam komunikaciju. Da probam da im objasnim neke stvari. Trideset godina nisam kaznio novčano igrača, pretio sam ali nikada to nisam uradio. Mislim da je razgovor nešto što može da pomogne da se razumemo, uvek igrače gledam u oči, i od njih tražim da se tako ponašaju - počeo je priču Željko Obradović.

- Ja sam neko ko je direktan, i neko ko uvek govori ono što misli. Pre svega kada radim sa igračima na terenu, ili u svlačionici. To je bila jedna od veoma retkih situacija gde sam ja kritikovao igrače, ali sve to što sam rekao tad na toj konferenciji za štampu sam rekao pre toga njima u svlačionici. I dan danas imam princip da ono što pričamo u svlačionici to je između nas, a na konferenciji za štampu ću uvek probati da zaštitim igrača i da budem uz njih.

- Ta konferencija za štampu je bila takva kakva je bila. Srećan sam da su ti igrači shvatili neke stvari, i da sam sa svima njima u izuzetno dobrim odnosima. Imali smo dobru ekipu, koja je sigurno imala kvalitet da se bori za medalju. Znam da smo ispustili pravu priliku.

O sukobu Jarića i Rakočevića?

- Ja te detalje stvarno ne znam. Pokušavao sam da sve uradim što je bilo u mojoj moći. Žao mi je što su se neki tako oprostili od reprezenatcije, Tomašević,Bodiroga i Rebrača, koji su dali mnogo reprezentaciji. To mi je najžalije! Ovi igrači posle toga, neki su napravili izvanredne rezultate. Verujem da im je i to iskustvo pomoglo da postanu bolji igrači i ljudi. Neprijatno iskustvo, koje imaš i nešto kada ti se loše dogodi, ako si pravi, i ako želiš da se promeniš može mnogo da ti pomogne. Nije sve med i mleko...

Ceo odgovor možete čuti ispod u videu:

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.