ZVEZDA ZAHTEVA INOSTRANE SUDIJE U PLEJ-OFU: "Sve se radi SMIŠLJENO, sva vlast u FSS u rukama 1 čoveka!"
Svetozar Mijailović i Zvezdan Terzić, Foto: Vladimir Sporčić

pismo fss-u

ZVEZDA ZAHTEVA INOSTRANE SUDIJE U PLEJ-OFU: "Sve se radi SMIŠLJENO, sva vlast u FSS u rukama 1 čoveka!"

Tenzija između Zvezde i Partizana raste pred plej-of

Objavljeno: 18:40h

Tek posle 166. "večitog derbija" zakomplikovala se situacija u Superligi Srbije i trci za titulu Partizana i Crvene zvezde.

Lider je zadržao dva boda prednosti na vrhu tabele spornim penalom za pobedu 1:0 u Subotici, nakon čega su momentalno sa jakim optužbama izašli iz redova aktuelnog šampiona.

FK Spartak Subotica, FK Partizan
foto: Starsport©

Miloš Vazura je odgovorio u ime Partizana, a sada su iz Zvezde poslali pismo Fudbalskom savezu Srbije:

- FK Crvena zvezda već godinama unazad pravi istorijske rezultate i na domaćoj i na inostranoj sceni, rezultate koji su našem klubu vratili staru slavu a navijačima istinski ponos. Crvena zvezda je motor razvoja srpskog fudbala i od naših rezultata ogromnu korist imaju i svi ostali klubovi Srbije, kako od UEFA koeficijenata tako i od konkretnih finansijskih bonusa od UEFA-e.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

- Već duži period upozoravamo da uprkos svemu tome, kao najveći i najuspešniji klub na ovim prostorima nemamo adekvatan tretman u FSS. Iz neobjašnjivih razloga već godinu dana rukovodstvo saveza funkcioniše u VD stanju, izbori se ne zakazuju a svu vlast unutar saveza je mimo svih propisa, statuta i logike preuzeo selektor A reprezentacije. Sva vlast se nalazi u rukama jednog čoveka i nekoliko njegovih službenika.

Dragan Stojković Piksi
foto: Profimedia

- Osećamo i upozoravamo da su ugroženi takmičarski interesi Crvene zvezde. Najbolji primer je (posle sviranog i ponovljenog penala u Kruševcu) jučerašnja utakmica u Subotici gde je sudija Srđan Jovanović iz VAR sobe posle više od 2 minuta kašnjenja pozvao glavnog sudiju i na njega izvršio pritisak da dosudi penal u 84. minutu. Da li ste ikada videli da utakmica nastavi da se igra i da tek posle protoka vremena od 2 minuta glavni sudija bude pozvan iz VAR sobe? I to baš sudija Srđan Jovanović čije izuzeće je Crvena zvezda tražila pre dve godine posle njegovog suđenja u derbiju kada je u 76. minutu poništio regularan gol našeg igrača Milunovića pri rezultatu 0:0. Jučerašnjim penalom u 84. minutu Partizan je opet počašćen sa 2 boda koja mogu direktno uticati na osvajanje šampionske titule i direktno je ugrozilo regularnost takmičenja.

Srđan Jovanović
foto: FSS

- Već duži period smišljeno se u fudbalskom savezu stvara atmosfera da Crvena zvezda ne sme biti šampion i to je činjenica koju su prihvatile i same sudije. U obavezi smo da zaštitimo interese svog kluba. S obzirom da nemamo poverenje u ljude koji trenutno vode fudbalski savez i sudijsku organizaciju, zahtevamo da sve utakmice plej-ofa koje igraju i Crvena zvezda i Partizan sude inostrane sudije.

- Inostrane sudije nisu nepoznate ni takmičenju u bivšoj Jugoslaviji niti danas u nekim evropskim ligama. Smatramo da je ovo jedini način da se povrati integritet i regularnost takmičenja. FK Crvena zvezda ima obavezu prema armiji svojih navijača da svojim igračima i treneru obezbedi fer i sportske uslove da bi oni mogli na terenu dokazati da su najbolji kao što su to već dokazali prošle nedelje u večitom derbiju.

Svetozar Mijailović
foto: crvenazvezdafk.com

- Crvena zvezda je najbolja i to će uprkos svemu dokazati na terenu i ove sezone, osvajanjem pete uzastopne šampionske titule - stoji u pismu koje je potpisao predsednik Zvezde Svetozar MIjailović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.