ABRAMOVIČ LAGAO I OBMANUO? POMAŽE PORODICAMA POGINULIH RUSKIH VOJNIKA?! GDE IDE NOVAC OD PRODAJE ČELSIJA?
Roman Abramovič, Foto: EPA/Anthony Anex

FK ČELSI

ABRAMOVIČ LAGAO I OBMANUO? POMAŽE PORODICAMA POGINULIH RUSKIH VOJNIKA?! GDE IDE NOVAC OD PRODAJE ČELSIJA?

Odluka je usledila nakon ruske invazije na Ukrajinu, a verovatno iz straha da će mu Britanci blokirati račune nakon što mu zabrane da živi u toj zemlji.

Objavljeno: 22:24h

Eeee- U trenutnoj situaciji odlučio sam da prodam klub jer verujem da je to u njegovom najboljem interesu, kako navijača, tako i zaposlenih i sponzora - rekao je Abramovič i dodao da je svojim saradnicima naložio da osnuju humanitarnu fondaciju koja će primati sav prihod od prodaje.

Ideja je da sav novac ide žrtvama rata.

Kako prenose reginalni sajtovi ali i The Guardian, Rus u svojoj izjavi nije napisao celu istinu.

Sredstva koja je Abramovič unapred podelio ići će ne samo Ukrajini i njenim građanima, već i svim žrtvama rata.

1 / 17 Foto: Profimedia

Tako je verovatnije da će subvencionisati ruske vojnike poginule tokom rata, kao i njihove porodice. Iako se ne zna kako će novac biti raspoređen, osoba umešana u prodaju kluba potvrdila je da novac neće ići samo u Ukrajinu, navodi se u saopštenju.

Takođe nije poznato koliko će novca od prodaje Čelsija otići u fond niti je jasno kako će se neto prihod odbiti od transakcije.

Ekskluzivnu vest objavio je i Dejli mejl.

Prema ovom izvoru, kompanija u kojoj je Abramovič imao 28,64 odsto akcija, bavila se, između ostalog, i proizvodnjom čelika za tenkove koji su počeli da ulaze u Ukrajinu 24. februara.

Britanci žele da dokažu Abramovičeve veze sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i invazije Rusije na Ukrajinu. Dnevnik tvrdi i da je Abramovič prodao svoje akcije u kompaniji osam dana pre početka invazije na Ukrajinu, što će zakomplikovati stvari u ovom slučaju.

Kada je reč o prodaji samog Čelsija, ima dosta bogataša koji bi rado kupili tim sa Stamford Bridža. Najpre je prvi kandidat bio američki milijarder Tod Boehli (46). Dok se sada pominje da je Turčin najbliži kupovine londonskog tima.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.