OGORČENI SMO! I MI SMO TO PROŠLI '92. - TERZIĆ O RATU U UKRAJINI! RUSKI NAROD JE BLIZAJ SRBIMA I UVEK ĆE BITI!
FK Crvena zvezda, Foto: Starsport©

zVEZDAN TERZIĆ

OGORČENI SMO! I MI SMO TO PROŠLI '92. - TERZIĆ O RATU U UKRAJINI! RUSKI NAROD JE BLIZAJ SRBIMA I UVEK ĆE BITI!

"Saosećamo sa ukrajinskim narodom i strašnim civilnim žrtvama, ali ruski narod je blizak Srbima i uvek će biti" - izjavio je Zvezdan Terzić

Objavljeno: 17:39h

Rusija je velesila koja je uvek bila na srpskoj strani, poručio direktor Crvene zvezde.

Crvena zvezda nije podržala odluku UEFA da izbaci ruske klubove iz evropskih takmičenja zbog invazije na Ukrajinu, tačnije ta odluka se odnosila na moskovski Spartak:

SP Crvena zvezda danas 4. marta proslavlja rođendan.

- Ogorčeni smo. I kroz to smo prošli 1992. godine. U Evropi vlada antiruska histerija, politika se bespotrebno meša u sport. Saosećamo sa ukrajinskim narodom i strašnim civilnim žrtvama, ali ruski narod je blizak Srbima i uvek će biti. Rusija je velesila koja je uvek bila na srpskoj strani - rekao je direktor kluba Zvezdan Terzić.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

UEFA je oduzela Sankt Peterburgu domaćinstvo finala Lige šampiona i raskinula sponzorski ugovor sa Gaspromom, ruskim naftnim gigantom u državnom vlasništvu, ali ipak neće primorati Zvezdu da skine logo kompanije sa dresa.

- Nismo dobili zahtev za uklanjanje natpisa Gasprom sa dresa i iskreno se nadam da se to neće desiti. To bi bio sumanut zahtev - izjavio je Terzić i dodao da iz Gasproma na račun crveno-belih kaplje oko četiri miliona evra godišnje.

Zvezda sledećeg četvrtka igrati protiv Rendžersa u okviru prve utakmice osmine finala Lige Evrope, a revanš je nedelju dana kasnije na Marakani.

1 / 8 Foto: FK Crvena zvezda

UEFA će svakako morati da obrati posebnu pažnju na Delije, koji su na košarkaškoj utakmici Evrolige izviždali miroljubivi transparent „Stop ratu“, a potom skandirali „Rusi, Srbi, braća zauvek“.

- Kompanija Gasprom je u Zvezdi od 2010. godine. Bila je uz nas i kada nam je ključ od brave pretio. Možda Crvena zvezda nije ni zaslužila toliku finansijsku pomoć od ovog giganta tada kakvu je dobijala.

Sećamo se kada smo izgubili licencu za međunarodna takmičenja i da nije bilo Gasproma, pitanje bi bilo gde bismo bili danas. Ljudi koji vole Zvezdu nikada neće zaboraviti šta je ta kompanija uradila za klub. Bili su uz nas kada je bilo najteže – zaključili su iz Crvene zvezde.

Espreso/Index.hr


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.