SA POPULARNIM PLAVIM U VELIKE POBEDE! Stevanović preuzeo mladu reprezentaciju Srbije!
Foto: fss.rs

POSLE TURBULENTNOG PERIODA!

SA POPULARNIM PLAVIM U VELIKE POBEDE! Stevanović preuzeo mladu reprezentaciju Srbije!

Bio je prvi pomoćnik selektora A reprezentacije, tada Srbije i Crne Gore Ilije Petkovića koja je izborila plasman na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006. godine

Objavljeno: 15:31h

Goran Stevanović je novi selektor mlade reprezentacije Srbije (U21). Ugovor sa poznatim stručnjakom biće potpisan do juna iduće godine. Dosadašnji vršilac dužnosti Aleksandar Rogić ostaje na mestu selektora reprezentacije do 20 godina.

- Posle turbulentnog perioda koji smo imali sa mladom reprezentacijom nadamo se da ćemo sa Goranom Stevanovićem dobiti određenu vrstu stabilnosti. Reč je o dokazanom i renomiranom treneru za kojeg verujemo da će uspostaviti kvalitetan ritam rada sa ovom selekcijom. Stevanović će imati maksimalnu podršku svih struktura Fudbalskog saveza. Pred nama je nastavak kvalifikacija, dve utakmice kod kuće protiv Severne Makedonije i Jermenije koje neće biti jednostavne, ali opet, bez obzira na okolnosti u kojima se nalazimo, naši ciljevi su maksimalni i verujemo da ćemo ostvariti pobede u obe utakmice - istakao je Nikola Lazetić, direktor mlađih selekcija FS Srbije.

Goran Stevanović nije krio zadovoljstvo povratkom u svoju kuću, jer je dugo godina bio pomoćnik selektora A selekcije (2003-2006) Ilije Petkovića.

Goran Stevanović
foto: fss.rs

- Rad u mladoj reprezentaciji je specifičan, to su igrači koji bi u perspektivi trebalo da budu oslonac A reprezentacije, samim tim odgovornost je velika i hvala Fudbalskom savezu na poverenju. Dolazim vrlo motivisan, nadam se da ćemo u kratkom periodu uspeti da napravimo nešto što će predstavljati čvrst temelj za budućnost. U saradnji sa direktorom Lazetićem ići ćemo ka tome da napravimo dobru i kvalitetnu bazu. Ove dve martovske utakmice su jako bitne i posle njih ćemo sigurno imati jasniju sliku o mogućnostima igrača - rekao je novi selektor mlade reprezentacije Goran Stevanović.

Goran Stevanović je bivši igrač Partizana, zatim internacionalac u Portugalu i Španiji, a po završetku karijere posvetio se trenerskom pozivu. Bio je prvi pomoćnik selektora A reprezentacije, tada Srbije i Crne Gore, koja je izborila plasman na Prvenstvo sveta u Nemačkoj 2006. godine. Bio je i trener Partizana, ali i selektor Gane i Omana.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.