DELIJE, PAMTITE LI? Ohi je tek PETI fudbaler kome je ovo pošlo za rukom u "večitom" derbiju!
Ohi Omoidžuanfo, Foto: Starsport©

elitno društvo!

DELIJE, PAMTITE LI? Ohi je tek PETI fudbaler kome je ovo pošlo za rukom u "večitom" derbiju!

Pre Ohija, to je u ovom veku pošlo za rukom još samo četvorici fudbalera u crveno-belom dresu

Objavljeno:

Crvena zvezda je savladala Partizan u 166. večitom derbiju rezultatom 2:0, a Ohi Omoidžuanfo, koji je debitovao u derbijima, uspeo je i da se upiše u listu strelaca, i tako postane peti fudbaler crveno-belih u 21. veku kojem je to pošlo za rukom.

Norveški internacionalac se pokazao kao prava "gol mašina", a tako je bilo i na derbiju, kada se našao na pravom mestu i pogodio na svom debitantskom nastupu protiv večitog rivala.

Pre Ohija, to je u ovom veku pošlo za rukom još samo četvorici fudbalera u crveno-belom dresu.

Na 160. večitom derbiju, nekadašnjem igraču Zvezde Aleksi Vukanoviću, kojem je to bio prvi derbi, uspeo je deset minuta pre kraja meča da se upiše u listu strelaca, i tako uđe u istoriju Crvene zvezde.

Milan Gajić, Aleksa Vukanović
foto: Starsport©

Pre njega, to je uradio i Hugo Vieira, kog svi zaljubljenici u crveno-bele boje pamte upravo po debitantskom nastupu u 149. večitom derbiju. Portugalski internacionalac se na toj utakmici dva puta upisao u strelce, od kojih je jedan gol bio za pamćenje.

Isto je pošlo za rukom i Nikoli Žigiću, koji je na 121. večitom derbiju pokazao svoje golgeterske sposobnosti, i sa dva gola na debiju protiv večitog rivala, bio predvodnik crveno-belih do ubedljive pobede rezultatom 3:0.

Nikola Žigić
foto: Starsport©

Prvi igrač u 21. veku, kojem je pošlo za rukom da u dresu kluba sa "Marakane", na debiju u večitim derbijima postigne pogodak jeste Dragan Bogavac, koji je u 118. večitom derbiju postigao drugi gol u pobedi Crvene zvezde rezultatom 3:0.

(Espreso/FK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.