PRIZNANJE! Vujadin Boškov posthumno dobio veliku nagradu za svoj celokupni trenerski rad!
Foto: EPA/Srđan Suki

ITALIJANI DONELI ODLUKU!

PRIZNANJE! Vujadin Boškov posthumno dobio veliku nagradu za svoj celokupni trenerski rad!

Legendarni fudbalski stručnjak je sa Sampdorijom osvojio Kup pobednika kupova 1991. godine

Objavljeno: 11:36h

Fudbalska federacija Italije posthumno je izabrala legendarnog Vujadina Boškova u svoju Kuću slavnih, saopštio je fudbalski klub Vojvodina na svom zvaničnom portalu.

Nagrada, ustanovljena sa namerom širenja i afirmacije italijanskog fudbala, na proleće će imati deseto izdanje. Po pravilima, odnosi se na fudbalere i trenere zaslužne za rast i razvoj najpopularnijeg sporta na Apeninima i promociju Italije u svetu. Komisija, sastavljena od eminentnih novinara, direktora novinskih kuća i predstavnika sindikata štampe, odlučila je ovog puta da mesto u galeriji nezaboravnih obezbedi i Vujadinu Boškovu. Porodica legendarnog trenera primiće posebnu "Nagradu sećanja".

Legendarni strateg 14 godina je radio na Čizmi, vodio Askoli, Empoli, Sampdoriju, Romu, Napoli i Peruđu, a sa Đenovljanima je osvojio Kup kupova 1991. godine. Ostao je upamćen i kao trener koji je bio zaslužen za debi čuvenog Princa Rima Frančeska Totija u Breši 28. marta 1993. godine na stadionu Mario Rigamonti.

Pored rada na Apeninima, legendarni Vujke vodio je i čuveni Real Madrid, ali Fajenord, Hihon, Servet, a bio je i selektor Jugoslavije. Igračku karijeru obeležio je u svojoj Vojvodini, a pred kraj je kratko igrao za Sampdoriju i švajcarski Jan Felouz Juventus.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.