ŠVEĐANI NEĆE DA IGRAJU FUDBAL: Zahtevamo da se utakmica odloži, FIFA na sve većim mukama!
Foto: EPA/Anatoly Maltsev

izneli su razloge

ŠVEĐANI NEĆE DA IGRAJU FUDBAL: Zahtevamo da se utakmica odloži, FIFA na sve većim mukama!

Zbog toga apelujemo na FIFA da odluči da se mečevi plej-ofa u martu u kojima Rusija učestvuje budu otkazani

Objavljeno:

Fudbalski savez Švedske zvanično je saopštio da ta selekcija neće igrati mečeve protiv Rusije u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo bez obzira gde se meč bude igrao.

Švedska je tako stala uz Poljsku, koja bi inače trebalo da igra polufinale baraža za plasman na Svetsko prvenstvo.

Ukoliko bi se ta utakmica kojim slučajem odigrala, a Rusija prošla dalje, u finalu baraža bi protivnik Rusije mogla da bude upravo Švedska ukoliko pobedi Češku.

Ipak, kako sada stvari stoje neće biti ništa od tih duela. Fudbalski savez Švedske se jasno opredelio da ne želi da igra utakmice protiv Rusije, nezavisno od lokacije na kojoj bi meč trebalo da bude odigran. Takođe, FS Švedske je pozvao čelnike FIFA da otkažu plej-of utakmice u martu u kojima treba da učestvuje Rusija.

- Nelegalna i duboko nepravedna invazija na Ukrajinu trenutno onemogućava svaku fudbalsku razmenu sa Rusijom. Zbog toga apelujemo na FIFA da odluči da se mečevi plej-ofa u martu u kojima Rusija učestvuje budu otkazani. Ali bez obzira na to šta FIFA odluči da uradi, nećemo igrati protiv Rusije u martu - rekao je Karl-Erik Nilson, predsednik Fudbalskog saveza Švedske.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.