LEGENDARNI STRUČNJAK TVRDI! Predstojeći Mundijal u Kataru pamtiće se po neobičnim i prelepim stvarima!
Foto: EPA/Abedin Taherkenareh

ZNA NAJBOLJE ŠTA ČEKA SRBIJU!

LEGENDARNI STRUČNJAK TVRDI! Predstojeći Mundijal u Kataru pamtiće se po neobičnim i prelepim stvarima!

Bora Milutinović već 12 godina živi u Dohi

Objavljeno: 23:35h

Proslavljeni fudbalski stručnjak Velibor Bora Milutinović jedan je od promotera Svetskog prvenstva u Kataru koji će se održati od 21. novembra do 18. decembra.

Veliki Bora Milutinović već 12 godina živi u Dohi. Taman koliko traje fudbalski san ljudi iz Katara da i oni mogu da organizuju ovaj planetarni sportski događaj. I naravno, uspeli su naizgled nemoguće.

- Slobodno mogu da kažem da će to biti praznik sporta i fudbala. Domaćin je već uradio skoro sve da svet pamti predstojeći Mundijal po neobičnim i prelepim stvarima. Ovde su ponosni na činjenicu da će ovo, u stvari, biti događaj koji više pripada 22, a ne našem veku - izjavio je Bora Milutinović.

Bora Milutinović
foto: EPA/KIM LUDBROOK

Bora Milutinović je svetski fenomen, jer je jedini trener koji je uspeo pet različitih reprezentacija da vodi na svetskim prvenstvima. Meksiko, Kostarika, SAD, Nigerija i Kina su posebna odlikovanja na reveru čuvenog Bore, kojeg svetski mediji decenijama opisuju kao splavara koji je sve svoje timove znao da iz nemirnih voda, odvede na sigurno.

- Kada se plasirate na Svetsko prvenstvo, vi ste već odradili više od pola posla. Tu bi trebalo samo da uživate u igri i da taktiku dobro prilagodite rivalima. Ubeđen sam da će naš selektor Stojković da izabere pravi tim i spremi ekipu na najbolji način. Činjenica da sam na pet različitih Mundijala vodio pet različitih reprezentacija bio je samo razlog više da me u Fudbalskoj federacija Katara izaberu kao jednog od nekoliko promotera. Delim svoje bogato iskustvo, oni cene moj rad i srećan sam što se sve poklopilo - kaže Bora Milutinović.

Domaćin sledećeg Mundijala se potrudio da skoro sve bude neobično, pa su čak i razdaljine između stadiona kraće nego ikada na Svetskom prvenstvu.

Bora Milutinović
foto: EPA/Marcelo Sayao

- Ljudima je verovatno čudno kada čuju da neki stadion ima ogromne klima uređaje koji velike vrućine čine podnošljivima. Najveća razdaljina između dva stadiona je 40 kilometara i za fudbalske fanatike, kao što sam ja, to znači da ćemo tokom Mundijala moći da pogledamo čak dve utakmice dnevno uživo. Jedva čekam - kaže Bora Milutinović.

Legendarni stručnjak odgovorio je i na pitanje o tome šta misli o Piksiju i reprezentaciji Srbije.

- Selektor Stojković ima talentovan tim i veoma je važno to što većina fudbalera igra u velikim klubovima. Naša selekcija zaslužuje poštovanje i nadam se da ćemo daleko da doguramo. Dobro je to što imamo kontinitet, jer smo na drugom uzastopnom Mundijalu. Naravno, bilo bi dobro da i na samom takmičenju konačno uradimo nešto veliko - izjavio je Bora Milutinović.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.