OSVEDOČENI PARTIZANOVAC PROGNOZIRA ZA ESPRESO! Drulović OTKRIVA gde je ključ ŠAMPIONSKE trke "večitih" rivala!
Ljubinko Drulović o šampionskoj trci Partizana i Zvezde, Foto: Profimedia, Starsport©

jedna stvar odlučuje!

OSVEDOČENI PARTIZANOVAC PROGNOZIRA ZA ESPRESO! Drulović OTKRIVA gde je ključ ŠAMPIONSKE trke "večitih" rivala!

Crvena zvezda čeka kiks Partizana

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde danas nastavljaju trku za titulu, a crno-beli će imati nešto zahtevniji zadatak na otvaranju prolećnog dela sezone.

Partizan od 14.30 gostuje Radničkom iz Niša, dok Crvena zvezda dočekuje Čukarički od 17 sati na stadionu "Rajko Mitić".

Izabranici Aleksandra Stanojevića u nastavak sezone ulaze sa pet bodova prednosti u odnosu na "večitog" rivala i pokušaće da osvoje prvu titulu u prvenstvu posle sezone 2016/17.

Večiti derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan
foto: Starsport

Nekadašnji trener Partizana Ljubinko Drulović smatra da će odluka o šampionu Superlige Srbije pasti na "malim" utakmicama.

Biće veliki pritisak od samog starta prolećne sezone. Partizan ima lepu prednost i sve je u njegovim rukama, ali ono što je ključno i za Zvezdu i Partizan su male utakmice, na njima se dobija prvenstvo. To je upravo ono što se desilo crveno-belima u meču sa Radnikom, što je malo ko očekivao- kaže Drulović za "Espreso.rs".

Legendarni fudbaler upozorava da utakmice na otvaranju prolećne sezone mogu biti ključne.

- Partizan je to izdržao, ali ima još dosta da se igra. Ključne utakmice će biti na samom startu kada se ulazi u takmičarski ritam, i to će morati da prebrode. Partizan je nastavio sa trendom povratka bivših igrača koji znaju kako se osvajaju trofeji u srpskom fudbalu.

Prvi večiti derbi u ovoj godini fudbalera Zvezde i Partizana igraće se u okviru 24. kola Superlige, na stadionu "Rajko Mitić".

Ljubinko Drulović
foto: Beta

Meč je zakazan 26. februar, što će svakako biti prelomni meč šampionata.

Međutim, Drulović upozorava na potencijalne nagazne mine...

Zvezda će samo čekati kiks Partizana koji već na startu ide na jako teško gostovanje Radničkom iz Niša, tamo je tradicionalno jako teško gostovanje, ima tu još faktora, i teren je loš, a tu je i pritisak.

Crno-beli su nastavili trend vraćanja bivših igrača (U Humsku su stigli Fejsa i Jevtović), dok je Crvena zvezda dovela zvučna strana pojačanja.

- Oba tim su odradila dobro prelazni rok. Partizan je odlučio da vrati nekadašnje fudbalere, ali i njima je potrebna adaptacija. Crvena zvezda je dovela nekoliko zvučnih pojačanja, ali tek će se videti ko je fudbaler velikog kalibra. Već je iskočio u prvi plan Ohi, a videćemo koliko može Pićini. Svakako će u nastavku prvenstva odlučivati detalji.

Oba beogradska kluba su već ostvarila zapažen učinak u Evropi, da li mogu da nastave sa sjajnim rezultatima na međunarodnoj sceni...

Aleksandar Stanojević, Večiti derbi, 164. veciti derbi
foto: Starsport©

- Sve ovo što su uradili do sada je za poštovanje. Videćemo u nastavku, to su jaki timovi, neće biti lako, ali moglo bi da se desi da odu stepenik dalje. Smatram da Partizan protiv Čeha ima šanse 50:50, a u Ligi Evrope su jaki rivali, sve zavisi od žreba.

Svakako, oči srpske fudbalske javnosti su trenutno usmerene na domaći šampionat, a izgleda da ćemo imati jednu od najneizvesnijih sezona.

Istorija kaže da su se preokreti retko dešavali, ali bilo ih je.

(Espreso/J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.