TUGA: Preminuo legendarni fudbaler!
Roni Helstrem, Foto: Profimedia

ODLAZAK VELIKANA

TUGA: Preminuo legendarni fudbaler!

Osvojio je Zlatnu loptu Švedske 1971. i 1978. i smatra se jednim od najboljih golmana svoje generacije i "Tri krune" ikada

Objavljeno:

Legendarni golman Hamrbija, Kajzerslauterna i reprezentacije Švedske, Roni Helstrem, preminuo je u nedelju u 73. godini života.

Osvojio je Zlatnu loptu Švedske 1971. i 1978. i smatra se jednim od najboljih golmana "Tri krune" ikada. Proglašen je za najboljeg golmana sveta i izabran za svetski tim 1974. i 1978.

Roni Helstrem je prvobitno došao iz Skane, ali se probio u Hamarbi, gde je i dalje jedna od ikona kluba. Golma zvani "Mačka" zbog sjajnih refleksa, je sa reprezentacijom stigao, između ostalog, do petog mesta na Svetskom prvenstvu 1974. godine.

Sa Kajzerslauternom je dva puta stizao do finala Kupa Nemačke.

Pre manje od godinu dana, u martu 2021, lekari su pronašli tumor na jednjaku, pa na stomaku. U novembru, 72-godišnjak je odlučio da ispriča o svojoj bolesti.

- Živim dan po dan, jedan po jedan tretman - rekao je tada.

Rak je bio neizlečiv, ali Helstrom je lečen citotoksičnim lekovima kako bi se borio sa njim koliko je mogao. Na kraju, telo više nije moglo da izdrži. Preminuo je u nedelju sa porodicom pored sebe.

Oni se zahvaljuju za svu podršku koju su oni i Roni dobili od prijatelja, zdravstvenih i fudbalskih entuzijasta širom sveta, a posebno od klubova i navijača u njegovom srcu - Hamarbija i Kajzerslautena.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.