BIO SAM S*EBAN! JE**NI PAKAO! SVE JE BILO NEGATIVNO! TRAŽIO SAM MUSLINU DA ZAUSTAVI AUTOBUS!
Slavoljub Muslin i Bojan Đorđić, Foto: Profimedia

ispovest

BIO SAM S*EBAN! JE**NI PAKAO! SVE JE BILO NEGATIVNO! TRAŽIO SAM MUSLINU DA ZAUSTAVI AUTOBUS!

Bojan Đorđić se prisetio svog debija u dresu Crvene zvezde i situacije koja je usledila nakon utakmice u Kruševcu, gde je klub sa Marakane doživeo poraz od Napretka.

Objavljeno:

Tokom povratka u Beograd, Đorđića je sačekala tragična vest, koju pamti i dan danas.

- Bila je to moja prva utakmica. Izgubili smo, bio sam s*eban, sve je bilo negativno. Kada smo ušli u autobus na putu nazad za Beograd, pogledao sam u telefon i video sam da imam mnogo propuštenih poziva od Danija. ‘Šta se desilo?, pomislio sam. ‘Nikad me inače ne bi ovoliko puta zvao’, motalo mi se po glavi – rekao je Đorđić u intervjuu za “Atletik”.

Veber mu je saopštio kako je u saobraćajnoj nesreći preminuo Džimi Dejvis, njihov mladi saigrač iz Mančester junajteda.

Njih troijca su zajedno igrali u Junajtedu, a od Dejvisa se očekivalo da bude nova velika zvezda “crvenih đavola”. Ipak, tragična avgustovska noć je bila kobna po njega.

– Je**ni pakao. Sećam se samo da sam rekao treneru (Slavoljub Muslin prim. aut) da mora da kaže vozaču da zaustavi autobus zbog mene – prisetio se Đorđević-

- Godinama sam čuvao njegov broj. Zvao bih ga, znajući veoma dobro da se neće javiti. Bilo je to čudno. Znao sam da će da mi se na kraju javi 'telefonska sekretarica' i da neće biti odgovora. Zvao sam i samo bih gledao u ekran - rekao je Veber o stradalom saigraču i prijatelju.

Dejvis je poginuo 9. avgusta, četiri dana pre Kristijanovog dolaska na Old Traford. U Junajtedu je do prvog tima nosio "sedmicu" zbog svog idola, Erika Kantone, i to je bio još jedan razlog zašto su ga gledali kao "novog Bekama". Nažalost, tragedija je zaustavila mladi život i ugasila veliki talenat, a Ronaldo je narednog proleća sa igračima Junajteda slavio baš u Džimijevom dresu.

Na zahtev kapitena Roja Kina, ceo tim je obukao dresove sa Dejvisovim brojem i tako obučeni podigli su trofej FA Kupa.

Espreso/Objektiv/Mondo


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.