SENEGAL JE ŠAMPION AFRIKE: Posle velike drame i penal serije golom Sadija Manea smo dobili pobednika!
Foto: AP

afrički kup nacija

SENEGAL JE ŠAMPION AFRIKE: Posle velike drame i penal serije golom Sadija Manea smo dobili pobednika!

U četvrtoj penal seriji Lašin je promašio, tačnije odbranio mu je Mendi i Sadio Mane je postigao penal koji je doneo prvi istorijski trofej Senegalu

Objavljeno:

Senegal je osvojio Afrički kup nacija.

Fudbalska reprezentacija Senegala osvojila je Afrički kup nacija pošto je posle penala savladala Egipat.

Posle 90 minuta i produžetaka bilo je 0:0, dok je na penalima bilo 4:2.

Već u petom minutu, Mohamed Abdelmonem ruši desnog beka Senegala nesmotrenim klizećim startom i sudija Viktor Migel de Freitaš Gomeš svira penal i daje žuti karton Adbelmonemu.

Odgovornost je preuzeo Sadio Mane, koji je pokazivao golmanu Egipta da će šutnuti dole desno, ali je šutirao iz sve snage po sredine, što je odbranio sjajni Gabaski i sprečio Manea da donese prednost Senegalu u sedmom minutu.

Gabaski je bio igrač utakmice, pošto je imao osam odbrana na ovom meču i bio je nesavladiv u regularnom delu i produžecima.

U prvom poluvremenu videli smo i udarac Salaha u 43. minutu koji je išao pod prečku, ali je to odlično odbranio golman Čelsija Eduard Mendi.

Gabaski je dominirao u regularnom delu i produžetku, sve je branio, nije uspeo Senegal da probije povučene Egipćane i nije bilo golova posle 120 minuta fudbala.

Penali su odlučili.

Abdelmonem, koji je napravio penal u petom minutu, promašio je penal u trećoj seriji pošto je pogodio stativu, ali se opet istakao golman Egipta, koji je odbranio penal Saru.

U četvrtoj penal seriji Lašin je promašio, tačnije odbranio mu je Mendi i Sadio Mane je postigao penal koji je doneo prvi istorijski trofej Senegalu.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.