ZVEZDA DREŠI KESU! Na Maraknu stiže NAJSKUPLJE pojačanje u istoriji kluba?
Marakana, Foto: Starsport©

bum!

ZVEZDA DREŠI KESU! Na Maraknu stiže NAJSKUPLJE pojačanje u istoriji kluba?

Uskoro ozvaničenje, poznati detalji transfera

Objavljeno: 09:56h

Mladi srpski fudbaler i trenutno član Bajerna, Nemanja Motika bi uskoro trebalo da zadruži opremu srpskog šampiona Crvene zvezde.

Prvobitne informacije govorile su da će Zvezda za Motiku izdvojiti od 1.5 do 2 miliona evra, ali sada "Bild" donosi nova saznanja.

Dobro obavešteni Nemci pišu da će Nemanja Motika koštati Zvezdu ukupno 2.5 miliona evra, što bi značilo da postaje jedan od najskupljih, ako ne i najskuplji fudbaler u njihovoj istoriji.

Nemanja Motika
foto: Profimedia

Isti novac Zvezda je dala i za Ričmonda Boaćija (drugi mandat), dok su tri miliona evra "otišla" na Nemanju Radonjića, međutim to su zapravo procenti koje je Roma dobila nakon što je brzonogi fudbaler prešao u Olimpik iz Marseja.

"Bild" ne navodi dinamiku isplate rata za Motiku, kao ni to da li su u to uključeni i bonusi, ali dodaju da je Bajern u ugovor ubacio opciju i prava "preče kupovine" kada jednog dana krilni fudbaler bude odlazio iz Zvezde.

Nemanja Motika
foto: Starsport©

To znači da će Zvezda morati da im se javi svaki put kada dobije ponudu za Motiku - na šta će Bajern imati priliku da odgovori. Ako izjednače ponudu, Zvezda će u tom slučaju fudbalera morati da proda njima. Ovakva klauzula nije iznenađenje, pošto je Motika bio izuzetno dobar u mlađim kategorijama minhenskog kluba.

Tokom jeseni je odigrao 26 mečeva za drugi tim Bajerna i ukupno upisao 18 golova i devet asistencija na 26 mečeva, a videćemo da li će i koliko brzo talenat pokazati na "Marakani".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.