STANOJEVIĆ DAO ZELENO SVETLO! Veliko POJAČANJE stiže u Humsku?!
Aleksandar Stanojević, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

blizu je!

STANOJEVIĆ DAO ZELENO SVETLO! Veliko POJAČANJE stiže u Humsku?!

Posle odlaska Aleksandra Šćekića, u Humskoj se kuju veliki planovi

Objavljeno: 12:56h

Trener Partizana Aleksandar Stanojević otkrio je planove za predstojeći period i pritom se dotakao priče o pojačanjima koja najviše zanima najvijače.

Crno-beli nisu pretrpeli velike promene tokom zimskog prelaznog roka, ali je odlazak Aleksandra Šćekića u Zaglebje bitna stavka.

- Nedostajaće nam Šćeka, donosio nam je dosta, postizao je važne golove, deo je naše priče i imao je određenu težinu. Ipak, mi smo Partizan, navikavamo se na sve situacije i nemamo problem te vrste. Drago mi je da Šćekić bude zadovoljan i nadam se da će u Poljskoj biti srećan. Najveće pojačanje su nam igrači koji su se vratili iz povreda, da budemo kompletni. Imali smo određenih problema, a najviše me čini srećnim kada vidim sve igrače na okupu. Prelazni rok je živa stvar. Rekao sam da nikome neću sprečiti odlazak. Ukoliko je klub zadovoljan ponudom, a igrač komforan da promeni sredinu, daću zeleno svetlo. U ovom trenutku ipak ne očekujem nove odlaske. Pimetna je želja igrača da ostanu, neki su čak i odbili ponude drugih klubova, žele da ostanu do kraja u borbi za titulu- rekao je Stanojević, a prenosi "Mozzartsport".

FK Partizan
foto: partizan.rs

Odlazak crnogorskog fudbalera dodatno je uticao na potragu za pojačanjem na poziciji defanzivnog veznog koja je prioritet crno-belih u aktuelnom prelaznom roku.

- Prioritet nam je dovođenje defanzivnog veznog igrača, bio je to cilj nevezano sa odlaskom Šćekića. Imamo 3-4 igrača u fokusu, ali ne žurimo. Ima istine u informacijama koje su se pojavile u medijima, pregovaramo sa nekim igračima. Imamo oformljen tim i želimo da se sve spoji, da budu zadovoljni i igrač i klub, kao i eventualni klub iz kojeg dolazi fudbaler. Potrebno je da se poklope sve stvari. Ne želimo da žurimo, nismo u situaciji da nam nešto gori i tako se i ponašamo. Dolasci su uslovljeni eventualnim odlascima i u slučaju rastanka sa nekim od igrača odmah ćemo reagovati. Ne želimo da nagomilavamo igrače, zadovoljni smo ovim što imamo i nemamo luksuz da dovodimo igrače na već popunjene pozicije. Nema potrebe da imamo četiri desna ili leva beka, ili pet napadača. Pojačanje je uvek dobrodošlo, ali ne želimo da dovodimo igrače na pozicijama na kojima smo popunjeni. Jednostavno, ne funkcionišemo tako. Naravno da ima boljih igrača na tržištu, ali mi imamo jasno definisan način na koji radimo.

Kao potencijalna pojačanja već su se pominjali Srđan Mijailović i Aleksandar Jevtović.

FK Partizan
foto: Starsport©

Crno-bele će već u drugoj polovini februara sačekati važni izazovi u prvenstvu i Ligi konferencija u vidu dvomeča sa Spartom iz Praga, ali i večitog derbija u Ljutice Bogdana, međutim strateg kluba iz Humske ističe da je pritisak u Partizanu uvek prisutan usled najviših ambicija.

- U Partizanu je pritisak i leti i zimi, na plus ili minus šest. Ne postoji razlika u radu jer mi je svaka utakmica 'borba za život', tako funkcionišemo i nemamo dodatni pritisak, on je uvek isti. Radimo još jače u želji da poboljšamo neke stvari. Kada je u pitanju osvajanje duple krune mogu da kažem da realno sanjamo. Maštamo i sanjamo, ali sa realnim osnovama. Prethodne dve godine su me očeličile kao trenera s obzirom na to da sam kao čovek prošao već razne situacije i imam određeno iskustvo. U trenerskom smislu mogu da kažem da sam očeličen- rekao je Stanojević.

Lidera srpskog prvenstva u Turskoj očekuju četiri provere od kojih prva već sutra protiv Tikveša, a potom i Dinamo Moskva, Bašakšehir i Dinamo Batumi.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.