UMETNIK, BRAZILAC I ROMANTIK: 10 legendarnih priča Dragoslava Šekularca! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

JEDAn OD NAJVEĆIH IKADA

UMETNIK, BRAZILAC I ROMANTIK: 10 legendarnih priča Dragoslava Šekularca! (FOTO) (VIDEO)

Za Crvenu zvezdu je odigrao 375 mečeva i dao 119 golova
Objavljeno:

1. Škola ga nije previše zanimala, jer je fudbal bio najveća okupacija. Da je talentovan, prvi je video Dimitrije Milojević, u to vreme radnik "Politike", koji ga je video u dvorištu jedne beogradske gimnazije.

2. Na utakmici sa Sarajevom 1960. godine, slomio je nogu Kemalu Džemidžiću, zbog čega je suspendovan na godinu i po dana!

3. Sukob sa sudijom Tumbasom u Nišu na meču sa Radničkim. Kazna je potrajala takođe 18 meseci.

- Greška moje mladosti je to bila... Zamanuo sam i promašio sam ga. Kazna me je upropastila jer nisam normalno mogao da odem u vojsku. Posle su me u Bileću maltretirali... Morao sam da nosim puškomitraljez, da marširam 42 kilometara. Danas kad pogledam da sportisti ne idu u vojsku... Bilo bi sve to smešno - istakao je Šeki.

4. Transfer u Juventus je stopiran, kao što smo ranije naveli, zbog toga što mu je naređeno da "zabavlja radničku klasu", kao što inače kaže Šekularac.

5. Davne 1965. godine, na meču sa Željezničarem dobijao je batine od beka Jovanovića sve vreme, pa je stoga rešio da isključi samog sebe. Izašao je sa terena zbog nepravde glavnog sudije koji je na svaki faul ostao nem.

6. O Šekularcu je snimljen film 1962. godine pod nazivom "Šeki snima, pazi se". To se sve događalo kada je bio u životnoj formi.

7. Jedna od popularnijih izjava koja je u potpunosti tačna je sledeća:

- Čika Mitke (trener u pionirskoj konkurenciji) me nije dugo ispuštao. Umeo je da opravda sve moje nestašluke, da mi prašta i da razvije u meni naviku i shvatanje da je nogomet majstorstvo, da se igra mozgom i kolektivno. Veći je podvig nadigrati, nego udariti protivnika - voli da kaže Šeki.

8. Imao je u džepu svega 100 franaka kada je rešio da ode u Pariz i igra fudbal, 1975. godine!

9. Ne toliko lepa anegdota, ali je Šekularac hteo da se ubije! Posle svega što mu se dogodilo, Dragoslav je dobio želju da to uradi.... Srećom, nije.

10. Jednom prilikom je išao na sastanak sa devojkom, a na putu do mesta gde su trebali da se nađu je ugazio u blato i isprljao cipele. Uzeo je novčanicu kako bi obrisao, jer nije imao ništa pri ruci, a to bi danas moglo da se meri sa 50 evra!

Srećan rođendan, legendo!

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.