NEKADAŠNJI NAPADAČ ČUKARIČKOG, MAČVE I PROLETERA KARIJERU NASTAVLJA U RUSIJI: Menja najboljeg strelca Premijer lige
Foto: Starsport©

transfer

NEKADAŠNJI NAPADAČ ČUKARIČKOG, MAČVE I PROLETERA KARIJERU NASTAVLJA U RUSIJI: Menja najboljeg strelca Premijer lige

Dilan Ortiz će nakon nekoliko godina provedenih u Srbiji karijeru nastaviti u ekipi Ufe

Objavljeno: 19:12h

Epizodu u Srbiji Dilan Ortiz je završio. Barem na kratko. Naredna destinacija napadača novosadskog Proletera biće ruska Premije liga, konkretno Ufa sa kojom je danas ozvaničio saradnju.

Kolumbijski fudbaler u Ufu stiže na šestomesečnu pozajmicu, a ruski klub je u dogovor sa srpskim superligašem ubacio i opciju otkupa ugovora ukoliko 191 centimetara visoki Ortiz zadovolji partijama.

Teško da u Proleteru jeste, na 18 utakmica ove sezone postigao je samo dva gola, pa ostaje da se vidi kako će se snaći u takmičenju još kvalitetnijem od našeg. U Rusiji ga očekuje borba za opstanak, Ufa je pretposlednji tim na tabeli i ujedno drugi najneefikasniji sa 17 postignutih pogodaka, od kojih su 13 delo najboljeg strelca lige Hamida Agalarova. Kako 32-godišnji Rus važi za jedno od otkrovenja sezone i navodno je interes za njega već pokazala moskovska Lokomotiva, Kolumbijacbi vrlo lako mogao da bude njegova zamena.

Ortiz je u Srbiju stigao pre dve godine iz kolumbijskog Nasionala potpisavši za Čukarički, a u Superligi je igrao još i za Mačvu, za koju je prošle sezone postigao sedam golova.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.