ITALIJANSKA VLADA DONELA ODLUKU O NOVIM KOVID PROTOKOLIMA U SERIJI A: Pozanto u kom slučaju se utakmice ODLAŽU!
Dušan Vlahović, Foto: Profimedia

serija a

ITALIJANSKA VLADA DONELA ODLUKU O NOVIM KOVID PROTOKOLIMA U SERIJI A: Pozanto u kom slučaju se utakmice ODLAŽU!

Došlo je do promene kovid protokola kada se virus pojavi u timu

Objavljeno: 16:48h

Utakmice Serije A će biti odložene, ako u jednoj ekipi budu najmanje devetorica pozitivnih igrača na Kovid-19. Tu odluku donela je italijanska Vlada na zajedničkom sastanku sa predstavnicima sportskih i zdravstvenih vlasti.

Fudbaleri, koji budu pozitivni na koronavirus treba da ostanu u karantinu, a lica koja su bila u kontaktu s njima, ne moraju u izolaciju, već je potrebno da nose maske FFP2 i da budu testirani svakodnevno u narednih pet dana. Mogu da igraju ako daju negativan test, četiri sata pre početka meča.

Dušan Vlahović
foto: EPA/Claudio Giovannini

Lokalnim zdravstvenim službama biće dozvoljeno da stave tim u karantin, ako imaju najmanje 35 odsto pozitivnih igrača na testu. Kako ekipe imaju 25 fudbalera u „rosteru“, od same službe će zavisiti da li će osmorica, ili devetorica pozitivnih fudbalera značiti suspenziju ekipe. Vakcine na Kovid-19 u ovom slučaju nisu obavezne.

U Italiji se nadaju da će novi protokol pomoći kako se ne bi ponavljale farse u kojima klubovi žele da odlože mečeve, Serija A to ne prihvati, a onda lokalne zdravstvene službe ipak pomognu svojim ljubimcima i odlože utakmicu.

Iz tog razloga, četiri utakmice zakazane za 7. januar nisu odigrane, a među njima i ona između Bolonje i Intera, na zahtev domaćih zdravstvenih vlasti.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.