FIORENTINA POSLE PRODUŽETAKA STIGLA DO TRIJUMFA U NAPULJU: Vlahović tresao mrežu plavih u "petardi" Viole!
Foto: Profimedia

kup italije

FIORENTINA POSLE PRODUŽETAKA STIGLA DO TRIJUMFA U NAPULJU: Vlahović tresao mrežu plavih u "petardi" Viole!

Maestralni Dušan Vlahović nastavlja da rešeta u dresu Fiorentine

Objavljeno:

Fudbaleri Fiorentine plasirali su se u četvrtinale Kupa Italije pošto su u Napulju savladali Napoli rezultatom 5:2 posle produžetaka.

Za pobedničku ekipu nastupili su srpski reprezentativci Matija Nastasić, Nikola Milenković i Dušan Vlahović koji se upisao i u strelce.

Posle ravnopravne borbe tokom najvećeg dela meča, "ljubičasti" su stigli do vođstva lepim pogotkom Vlahovića u 41. minutu.

Ipak, tri minuta kasnije uzvratio je Mertens, da bi u nadoknadi vremena prvog dela igre Dragovski zasluženo bio isključen.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

I pored igrača više, Napoli se mučio, a potpuni šok usledio je u 58. minutu kada je Biragi posle loše izvedenog slobodnog udarca precizno pogodio desnu stativu od koje se lopta odbila u gol.

Krenuo je Napoli na sve ili ništa, imao i stativu Lozana, ali upravo je Meksikanac zaradio isključenje u 84. minutu nakon oštrog starta. U finišu je pocrveneo i Fabijan Ruiz, a sudija je tom prilikom prekinuo čistu kontru domaće ekipe.

A onda, hladan tuš za domaćina, Andrea Petanja je u petom minutu nadoknade vremena zatresao mrežu rivala i odveo meč u produžetke.

Više od toga Napolitanci nisu mogli sa igračem manje, u finišu prvog produžetku pogodio je Venuti, a početkom drugog i Pjontek koji je zapečatio sudbinu domaćina.

Konačan rezultat postavio je Maleh u 119. minutu.

Fiorentina je uspela da ostvari plasman u četvrtfinale Kupa Italije gde je očekuje okršaj sa Atalantom.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.