VLAHOVIĆU JE SAMO NEBO GRANICA: Lazetić otkrio koliko je Dušan posvećen fudbalu! TRAŽIO DA RADI I NA SLOBODAN DAN!
Foto: Profimedia

predviđa mu blistavu karijeru

VLAHOVIĆU JE SAMO NEBO GRANICA: Lazetić otkrio koliko je Dušan posvećen fudbalu! TRAŽIO DA RADI I NA SLOBODAN DAN!

,,Niko ne zna gde mu je granica. Izgleda kao da može da dodirne nebo" - ističe trener TSC-a

Objavljeno: 18:08h

Danas je Dušan Vlahović napadač o kakvom maštaju brojni fudbalski giganti, centarfor čije se ime nalazi u beležnicama mnogih sportskih direktora najboljih klubova sveta, a da ga očekuje svetla budućnost ljudi iz njegovog okruženja sa lakoćom su mogli da zaključe još na početku sada već impresivnog puta. Kao kadet Vlahović je bio deo omladinskog tima iz kojeg je potom dobio šansu da trenira sa seniorima. Iako je plan bio da u treninzima učestvuje nekoliko nedelja golgeter rođen 2000. godine zaslužio je konkretniju šansu, a u razgovoru za Skaj o razvoju mladog ofanzivca govorio je Žarko Lazetić.

"Ivan Tomić, tadašnji šef stručnog štaba, posle jednog ili dva treninga je rekao: 'Ovaj momak je monstrum, ovo je igrač koji će jednog dana vredeti 100.000.000 evra', jer je pokazao neverovatan karakter", prisertio se Žarko Lazetić, tada pomoćnik šefa stručnog štaba Partizana i dodao: "Sećam se da smo odigrali utakmicu 10 na 10. Stavili smo ga protiv našeg zamenika kapitena Darka Brašanca, koji sada igra u Primeri, a on se borio u duelima kao da je već prvotimac. Pokazao je neverovatne stvari za igrača od 15 godina".

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Ubrzo potom Vlahović je debitovao i sa 16 godina i 24 dana postao najmlađi igrač u istoriji Partizana. Nije prošlo mnogo vremena a talentovani centarfor je, u aprilu 2016, postao je i najmlađi strelac crno-nelih.

"Gubili smo od Radnika iz Surdulice 2:0. Dušan je ušao na početku drugog poluvremena, postigao prvi gol i pobedili smo sa 3:2. Vlahović je potom ponovo postigao gol u finalu Kupa Srbije i pomogao Partizanu da pobedi Javor 2:0. Tada su svi znali kako će mu sve biti u karijeri".

Potencijal koji je pokazao u Partizanu Vlahović je potom potvrdio u Fjorentini za koju je u 43 utakmice prethodne godine postigao 33 gola. Sjajne igre uticale su da Vlahović postane želja brojnih klubova, a u prvi plan je izbio Arsenal.

"Dušan ima veoma dobru levu nogu, može da postiže golove iz slobodnih udaraca i iz penala, ali razlog što može sve je zato što ima veoma jak karakter. Karakter je najvažniji za svakog mladog igrača, jer je ono što im daje priliku da pokažu svoj kvalitet. Mnogo igrača ima talenat, ali zbog karaktera to ne pokažu uvek. Dušan je imao dobru ličnost. i veoma dobru radnu etiku. Svakog dana je želeo da bude sve bolji i bolji u svim aspektima fudbala - fizički, taktički, tehnički. To je bila razlika".

Lazetić, danas straeg TSC-a, uz osmeh se priseća da ga je Vlahović kao tinejdžer zvao sa željom da dodatno radi.

"Kada sam bio asistent, on je imao 16 godina i bilo je trenutaka kada smo dobijali utakmice, ali on nije igrao. Sutradan je uvek bio slobodan dan, ali bi me nazvao i rekao: 'Molim vas, treneru, možemo da imamo trening?' Dosta toga smo radili, trenirali šut ili nešto drugo".

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Tokom fudbalskog razvoja Vlahović nije skrivao da mu je uzor Zlatan Ibrahimović kojeg je ove sezone u Seriji A ostavio u senci.

"Kao mladić je sedeo u svlačionici Partizana pre utakmica i prelistavao klipove i završnice Šveđanina u akciji. Bila mu je opsesija da bude kao Zlatan. Sada nadmašuje svog idola i toje primer mladim igračima da snovi mogu da se ostvare".

Mladi centarfor je u ljubičastom dresu počeo da skreće pažnju šire javnosti pod komandnom palicom Ćezarea Prandelija, ali je i nakon odlaska iskusnog stručnjaka nastavio sa usponom forme.

"Veoma brzo je dostigao ovaj nivo, jer je pre godinu dana bio prosečan igrač Fjorentine sa nekoliko golova. Ali svi koji su sa njim radili znali su da će jednog dana dostići ovaj nivo. Niko ne zna gde mu je granica. Izgleda kao da može da dodirne nebo", rekao je Lazetić.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.