KAZUJOŠI MIJURA NASTAVLJA DA IGRA I U 55. GODINI: Pojačao klub u kome mu brat radi kao trener!
Foto: Profimedia

godine su samo broj

KAZUJOŠI MIJURA NASTAVLJA DA IGRA I U 55. GODINI: Pojačao klub u kome mu brat radi kao trener!

Kazu je rešio da igra do 60. godine i ništa ga ne može prekinuti u tome

Objavljeno: 10:13h

Japanska fudbalska zvezda Kazujoši Mijura potpisao je novi ugovor u 55. godini sa četvrtoligašem kojeg trenira njegov stariji brat.

Ekipi Suzuka Point Getersu, „Kralj Kazu“, kako ga zovu u Japanu, pridružio se 11. januara u 11.11 sati, što je prilično simbolično za napadača, koji će i nositi dres sa brojem 11.

Mijura, koji će u februaru napuniti 55 godina, rekao je u decembru da je dobio ponude od nekoliko klubova iz Japana i inostranstva, nakon što je prošle sezone igrao za prvoligaša Jokohamu u Džej-ligi.

Fudbaler, koji želi da igra do 60. godine, veruje da će imati više uticaja na igru u novom timu, kojeg trenira njegov brat Jasutoši.

Japanska zvezda je tokom svoje dugogodišnje karijere igrala u Brazilu, Japanu, Italiji, Australiji, ali i Dinamu iz Zagreba.

Ušao je u reprezentaciju 1990. godine, ali je propustio prvo japansko učešće na Svetskom prvenstvu 1998., uprkos tome što je postigao 55 golova u 89 mečeva.

Njegov novi klub Suzuka pročuo se 2019. godine, kada je postao prva japanska ekipa koju je trenirala žena, Španjolka Mila Martines.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.