MAĐARI PRATE FUDBALERA CRNO-BELIH: Mogao bi da napusti Partizan i pre isteka ugovora!
Filip Holender i Aleksandar Šćekić, Foto: Starsport©

TRANSFER

MAĐARI PRATE FUDBALERA CRNO-BELIH: Mogao bi da napusti Partizan i pre isteka ugovora!

Filip Holender mogao bi uskoro da napusti Humsku

Objavljeno:

Prva zadovoljavajuća. Druga razočaravajuća. Treću sezonu možda Filip Holender ni ne dočeka u Partizanu, pošto postoji mogućnost da potpiše za Honved.

Kad su se svodili računi na kraju kalendarske godine, u Humskoj 1 su bili spremni da upale svetlo za odlazak mađarskog reprezentativca. Iz prostog razloga što je tokom jeseni potonuo, nije bio ni na približnom nivou kakav je pokazao po dolasku iz Lugana, a ako ostanu pri tom stavu već se zna ko će prvi krenuiti u akciju njegovog dovođenja.

U pitanju je Honved iz Bidimpešte, klub koji je prihvatio Filipa kao rođenog kad se, još u tinejdžersko doba, otisnuo iz Kragujevca u Mađarsku. Prema navodima tamošnjeg najčitanijeg dnevnika, Nemzeti sporta, na Božik areni raširanih ruku čekaju krilnog fudbalera i samo im je potreban signal sa Topčiderskog brda da li Aleksandar Stanojević računa na Holendera ili ne.

FK Partizan, Filip Holender
foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

U tome je cela kvaka. S jedne strane, Filip je izgubio status prvotimca kako usled činjenice da je njegova pozicija namenjena ili obaveznim bonusima (najčešće Nemanja Jović ili Nikola Terzić) ili letošnjem novajliji iz Holandije, Kvinsiju Menigu. A sa druge, Partizanu je u pohodu na tri fronta potreban svaki čovek, pogotovo ako bude povreda, kartona, situacija sa koronom je i dalje aktuelna, pa se ne zna ko će kad biti na raspolaganju šefu stručnog štaba. Slika bi trebalo da se razbistri u naredne dve sedmice, pre nego što ekipa krene na Kipar, na centrlani deo zimskih priprema.

Mađari navode da Honved ima novca i da bi mogao da se „otvori“ za fudbalera koga su crno-beli platili Luganu ukupno 500.000 evra (najpre 50.000 za pozajmicu, preostali deo za otkup prošlog leta). Primera radi, to je identičan novac koji je budimpeštanski velikan u julu potrošio da bi iz Slovana dove španskog vezistu Nona, nešto manje je u istom prelaznom roku dao za Nenada Lukića iz TSC-a (350.000 evra). U Humskoj se nadamnju da bi mogli makar da vrate uloženo, ako ne i zarade, jer je Honved leta 2020. doveo Italijana Davidea Lanzafamea iz Ferencvaroša za 700.000 evra, a baš njih dvojica su u sezoni 2018/19 podelili status prvog strelca mađarskog prvenstva, sa po 16 pogodaka.

Na stadionu „Božik“ Filip Holender je igrao najbolji fudbal u karijeri (43 gola i 18 asistencija na 186 utakmica).

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.