PRŠTALO U DERBIJU SERIJE A: PREOKRET, CRVENI, PENAL, SEDAM GOLOVA!
FK Juventus, Foto: Profimedia

serija a

PRŠTALO U DERBIJU SERIJE A: PREOKRET, CRVENI, PENAL, SEDAM GOLOVA!

Fudbaleri Juventusa došli su do neverovatne pobede na gostovanju Romi 4:3 nakon što su stigli dva gola zaostatka i sa igračem manje odbranili prednost u derbiju 21. kola Serije A.

Objavljeno: 20:39h

Tejmi Ejbrahama je doneo Romi prednost u 11. minutu nakon odličnog skoka i pogotka glavom.

Samo tri minuta kasnije oprobao se i Pelegrini, koji je zatražio penal, ali je sudija pustio da se nastavi igra.

Posle početnog šoka usledila je reakcija Juventusa i izjednačenje Paola Dibale u 18. minutu.

FK Juventus
foto: Profimedia

Sredinom poluvreme na bolove se požalio Kjeza i uneo zebnju u stručni štab gostiju da problem nije ozbiljnije prirode. Kjeza ipak nije mogao da nastavi meč, pa je umesto njega u igru ušao Dejan Kuluševski.

Ejbraham je u nadoknadi prvog poluvremena mogao da stigne do drugog gola, ali je zamalo bio neprecizan.

Roma je munjevito u nastavku stigla do dva gola prednosti. Već u 48. minutu Henkih Mhitarijan je raspalio loptu i ona je na putu do mreže zakačila Matijasa De Šilja i prevarila Ščensnog.

Svega pet minuta kasnije Lorenco Pelegrini postigao je evrogol iz slobodnog udarca i zadao težak zadatak Juventusu da do kraja meča dođe makar do boda.

Juventus se vratio u igru u 70. minutu nakon odličnog gola glavom Manuela Lokatelija posle izvanrednog driblinga i centaršuta Alvara Morate.

FK Juventus
foto: Profimedia

Samo dva minuta kasnije Kuluševski je zakucao loptu u mrežu i Juventus se u potpunosti vratio u meč. Pre nego što je priznat gol konsultovan je VAR zbog sumnje da je Morata bio u ofsajdu, ali je pogodak priznat.

Potpuni preokret usledio je u 77. minutu kada je De Šiljo postigao gol za 4:3. Golu je prethodila očajna reakcija Krisa Smolinga i efektan udarac De Šilja. Rui Patrisio je bio nemoćan.

Uzbuđenja do kraja nije izostalo. Matijas de Liht je igrao rukom u svom kaznanom prostoru, zaradio isključenje, a Roma je dobila penal i priliku za izjednačenje. Loptu je uzeo Pelegrini, ali ga je Ščensni pročitao i odbranio mu udarac.

FK Juventus
foto: Profimedia

Seriju loših rezultata nastavila je Đenova, koja je na svom terenu poražena od Specije 1:0.

Strelac jedinog gola bio je Simone Bastoni i tako produbio krizu tima koji je krajem prošle godine preuzeo Andrej Ševčenko.

Đenova je sada minus pet u odnosu na sigurnu zonu i moraće daleko bolje u nastavku sezone ukoliko želi da zadrži elitni rang.

Nedelja: Venecija - Milan 0:3 (0:1) Empoli - Sasuolo 1:5 (1:2) Napoli - Sampdorija 1:0 (1:0) Udineze - Atalanta 2:6 (0:3) Roma - Juventus 3:4

Đenoa - Specija 0:1

Espreso/Sportske.net


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.