DUŠKO TOŠIĆ JE MOGAO DA POSTANE HEROJ, A ONDA JE SVE OTIŠLO NIZ VODU! Ovo je trenutak koji je sve promenio (VIDEO)
Jelena i Tošić, Foto: Profimedia

Duško Tošić je u centru pažnje

DUŠKO TOŠIĆ JE MOGAO DA POSTANE HEROJ, A ONDA JE SVE OTIŠLO NIZ VODU! Ovo je trenutak koji je sve promenio (VIDEO)

Duško Tošić je u centru pažnje prethodnih dana zbog navoda o nasilju koje je izvršio nad Jelenom Karleušom, a nekadašnjeg srpskog reprezentativca je jedan start delio da postane heroj nacije

Objavljeno:

Mnogima su i dalje ti trenuci prva asocijacija na Tošića, pa mogli bismo da ih se podsetimo...

Sve se odigralo 22. juna 2018. godine na Svetskom prvenstvu u fudbalu, protivnici su bili Srbija i Švajcarska. U pitanju je meč drugog kola grupne faze, a naša selekcija je izgubila od Švajcaraca rezultatom 2:1, a drugi gol protivnika i dalje je predmet rasprave, kao i velikog žala.

Naime, švajcarski reprezentativac albanskog porekla Đerdan Šaćiri je pri rezultatu 1:1 napredovao ka golu koji je čuvao Vladimir Stojković, imao je otvoren put ispred sebe, a već od polovine terena pratio ga je upravo Duško Tošić.

"Najfudbalskiji" mogući potez u tom trenutku je bio saplesti protivnika s leđa, Tošić bi dobio crveni karton, a Srbija verovatno ne bi doživela poraz. I tu čak nije bilo nacionalnog naboja, jednostavno koji god fudbaler da je bio na Šaćirijevom mestu, trebalo ga je "svim silama" zaustaviti u jurišu.

Tošić to nije uradio, Stojković je primio gol i Švajcarci su stigli do tri boda koji su na kraju bili presudni u borbi za drugo mesto u grupi, tako da je njihova reprezentacija otišla u osminu finala, a naša put Beograda.

Da je Duško Tošić tada sapleo Đerdana Šaćirija, bio bi iz mnogo razloga slavljen do današnjeg dana i smatran fudbalskim herojem Srbije. Ovako kako jeste, u centru pažnje je iz potpuno drugih razloga, a olakšavajuća etiketa "srpski junak" mu nije prikačena nijednog trenutka...

Espreso/SrbijaDanas


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.