ŠOK U HUMSKOJ: Neočekivana odluka trenera Stanojevića, Partizan ostaje bez trenera?
Foto: Starsport©

SVE JE IZNENADIO

ŠOK U HUMSKOJ: Neočekivana odluka trenera Stanojevića, Partizan ostaje bez trenera?

U poslednje vreme mnogo je gubio energiju i živce

Objavljeno: 17:53h

Nije zvanično, ali jeste definitivno: Aleksandar Stanojević neće biti trener Partizana u sezoni 2022/23.

Prema saznanjima Mocart Sporta, trener će na kraju aktuelnog ciklusa napustiti klupu crno-belih čime će okončati bezmalo dve godine bitisanja u drugom mandatu. Stanojevićeva odluka nagoveštena je nekoliko puta tokom jeseni, a sazrela je po okončanju prvog dela takmičarskog ciklusa koji je "Parni valjak" okončao na prvom mestu superligaške tabele, kao učesnik eliminacionih borbi u Ligi konferencije, uz očekivani plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

Iza nje ne postoji ništa sporno, niti misteriozno. Aleksandar Stanojević je usled velike potrošnje energije i umora rešio da se uopšte ne upušta u razgovore o nastavku saradnje. Ugovor mu ističe poslednjeg dana juna i kako sad stvari stoje neće ga produžiti, bez obzira na ishod prvenstvene trke ili učinak na evropskom putu na kome mu je prva sledeća prepreka praška Sparta.

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport©

Oduševljeni načinom na koji Aleksandar Stanojević vodi tim, čelnici Partizana su nekoliko puta u prvi plan stavljali njegovu posvećenost, energičnost, brigu o svakom pojedincu i jasno predočili šefu stručnog štaba da žele da se ugovor produži. Čak i nudili potpis, pod povoljnijim finansijskim uslovima od sadašnjih. Odgovor 48-godišnjeg Beograđanina bio je učtiv, oličen u rečima da njemu papir ništa ne znači, već emocija, a na tom planu se prilično potrošio poslednjih meseci i zato je rešio da se povuče.

Na kraju krajeva, ovakav epilog sam Stanojević je nagovestio u rezimeu prvog dela sezone.

- Nikad iz Partizana neću otići zbog ponude drugog kluba. Mogu samo usled neuspeha ili emocije, potrošnje. Pogledajte kako sad izgledam, a kakav sam bio na promociji u jesen 2020. Imate primer Vladana Milojevića u Crvenoj zvezdi: osvajao je titule, igrao Ligu šampiona, pa otišao, jer ovaj posao troši. Inače, kod nas u klubu je sve u redu, sve funkcioniše, sve se dogovaramo i odlučujemo zajedno - pričao je trener Partizana pre dve sedmice.

1 / 4 Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

U međuvremenu je otišao na odmor. Aktivan. Dobro upućeni kažu da je poneo lap-top i prionuo na analizu raznih parametara kako bi spreman dočekao nastavak sezone, pre svega kad je reč o dvomeču sa Spartom i modelima igre crno-belih na proleće. To sugeriše da je i dalje motivisan da zabeleži uspeh kakav je izostao minule sezone.

Na njenom kraju je nudio ostavku posle poraza na penale u finalu kupa od Crvene zvezde, ali se predomislio i ostao. Sad kad je na plus pet u odnosu na večitog rivala, kad prvi put posle četiri godine klub iz Humske ima šansu da osvoji titulu, želi da ostane upamćen kao pobednik, a onda se skloni samo iz razloga što gubi nenadoknadivo: energiju i živce.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.