HALAND OTKRIO NAVIJAČIMA GDE NASTAVLJA KARIJERU: Da li ste iznenađeni?
Foto: Profimedia

transfer

HALAND OTKRIO NAVIJAČIMA GDE NASTAVLJA KARIJERU: Da li ste iznenađeni?

Prva zvezda tima iz Dortmunda nagoveštava gde bi mogao nastaviti karijeru

Objavljeno: 13:18h

Erling Haland novogodišnje praznike provodi na jugu Španije u Marbelji, gde se dogodio jedan zanimljiv susret.

Norvežanin je bio glavna atrakcija u ovom gradu u Andaluziji, a španski mediji potvrdili su da je on navijačima koji su ga "spopali" na ulici bez pardona odgovorio na pitanje gde će nastaviti karijeru:

"Igraću ovde, u Španiji".

Erling Haland
foto: EPA/Frederic Scheidemann

Koliko je otkrio mnogo, toliko i nedovoljno, jer zapravo sada sledi ono najluđe - Real Madrid ili Barselona.

U Realu neće biti odmah prva zvezda, dolazi Kilijan Mbape, a Karim Benzema je i dalje broj jedan. Benzema i Mbape odlično sarađuju i u reprezentaciji Francuske, nema dileme da će biti ubitačni tandem, zajedno sa Vinisijusom, koji je nezamenjiv na levom boku.

Baš zbog toga, Haland koji je ranije preferirao Madrid, ne isključuje ideju da bude prva zvezda Barselone. Ključ može da bude odličan odnos Đoana Laporte i Mina Rajole, koji su već imali jedan i zakazali novi sastanak u januaru. Pominje se da pregovaraju i oko desnog beka Ajaksa Mazrauija, koji bi trebalo da dođe kao slobodan u Barselonu 1. jula, a odavno se zna da je i Matijs de Liht veika želja Katalonaca.

Tu nije kraj u ovoj priči, jer će Halandov transfer uticati i na srpske napadače, Luku Jovića i Dušana Vlahovića.

Jović je već sada u drugom planu, ako dođe i Haland, Luka definitivno odlazi. Nije isključeno da ode već ove zime i pre potencijalnog Halandovog dolaska.

Još više je zanimljivo kako će Halandov transfer uticati na Dušana Vlahovića. Pre svega, Ćavi ima samo dve mete - Haland kao plan A i Vlahović kao savršen plan B. Izvori bliski Ćaviju tvrde da on izuzetno ceni Vlahovića i da ni najmanje ne bi bio razočaran ako Srbin dođe umesto Norvežanina. Ćaviju je najvažnije da je siguran da će dobiti makar jednog od njih. Dakle, ako Haland izabere Real, Barsa kreće svim silama po Vlahovića.

Koji je realniji rasplet?

U ovom trenutku, 1. januara, nezamislivo je da Barsa ima novca da dovede Halanda i pokrije sve usputne troškove, od ogromne plate i provizija za Rajolu i oca norveškog igrača, koji zajedno potražuju 35 miliona evra.

Ipak, daleko je neki 1. jun, tako da ništa nije nemoguće, naročito ako Barsa dobije nove sponzore i konačno se reši svojih finansijskih "tumora" - Dembelea, Kutinja i Umtitija koji zajedno zarađuju blizu 50 miliona evra godišnje.

Takođe, treba istaći da ako Haland izabere Barsu, to neće značiti da je Vlahović opcija za Real, jer će u tom slučaju Srbin verovatno birati između Juventusa i Premijer lige. Real u Halandu vidi samo odličnu priliku da dovede napadača koji će zameniti Benzemu za narednu dekadu, samo, problem je što Norvežanin neće tako lako prihvatiti da po dolasku kao najtraženiji napadač, bude na klupi...

Sve u svemu, najluđa trka je počela, Haland - Barsa ili Real? Vlahović - u Barsu ili Premijer ligu, ili Juventus?

Lepo je počela ova 2022. godina...

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.