"DA MI JE NJIHOVA KRIZA" - Abramovičev Čelsi u gubitku 150.000.000 funti, a osvojili su Ligu šampiona!
Igrači Čelsija slave osvajanje Lige šampiona, Foto: EPA/Pierre-Philippe Marcou

nekad su brojke samo brojke

"DA MI JE NJIHOVA KRIZA" - Abramovičev Čelsi u gubitku 150.000.000 funti, a osvojili su Ligu šampiona!

I Barselona i Real Madrid su u ogromnim dugovima, ali sve bi se to moglo nazvati "dozvoljenim minusom"

Objavljeno:

Engleski fudbalski klub Čelsi objavio je danas gubitak od 145,6 miliona funti posle oporezivanja, za godinu do 30. juna 2021.

Šampion Evrope je naveo da su gubici uglavnom uzrokovani smanjenjem profita od prodaje igrača, ali i zbog nedostatka prihoda na dan utakmica, nakon što je navijačima bio zabranjen dolazak na stadion zbog pandemije koronavirusa.

FK Čelsi, Sezar Antpilikveta
foto: EPA/Carl Recine

Profit londonskog kluba porastao je sa 387,8 miliona funti na 416,8 miliona zahvaljujući povećanju prihoda od prava na emitovanje, preneo je Skaj.

Klub će nastaviti da finansira Fordstam Limited, kompanija u vlasništvu Romana Abramoviča, koja je nagovestila da će nastaviti da podržava Čelsi "u doglednoj budućnosti".

Čelsi je prošle sezone osvojio Ligu šampiona, zauzeo je četvrto mesto u Premijer ligi i igrao u finalu FA kupa. Klub je u januaru otpustio trenera Frenka Lamparda i na njegovo mesto doveo Tomasa Tuhela, koji je u junu produžio ugovor na dve godine.

FK Čelsi, Tomas Tuhel
foto: EPA/David Ramos

Klub je posle 30. juna doveo trojicu igrača za 109,7 miliona funti - Romelua Lukakua, golmana Markusa Betinelija i Saula Njigesa, na pozajmicu iz Atletiko Madrida.

U istom periodu "Plavci" su prodali 13 igrača za ukupno 103,7 miliona funti, a klub bi mogao da dobije i do 16,4 miliona ako se ispune sve preostale klauzule u prethodnim transferima, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.