"FUDBALERI MORAJU DA BUDU PRIMER DRUŠTVU: Nema ugovora, nema reprezentacije, ako budu imali TETOVAŽE!"
Foto: Profimedia

izričita zabrana

"FUDBALERI MORAJU DA BUDU PRIMER DRUŠTVU: Nema ugovora, nema reprezentacije, ako budu imali TETOVAŽE!"

Tetovaže su u srednjem veku u Japanu bile oznaka za bivše robijaše kako bi bili izopšteni iz društva. Onda su postale popularne i u ostalim krugovima društva, ali i u Kini, pa ostatku sveta

Objavljeno:

Stižu nam radikalne odluke iz fudbalskog sveta, tačnije iz Azije.

Naime, Fudbalski savez Kine odlučio je da tetovirani fudbaleri ne mogu igrati za kineske klubove, kao i reprezentaciju.

- Nema ugovora, nema reprezentacije, ako budu imali tetovaže. Oni koji ih imaju, neka ih prekriju kako znaju, u suprotnom - neće igrati. Fudbaleri moraju da budu primer društvu kao i ostali sportisti. Primer zdravog života, ponašanja, ali i pojavom da budu posebni i pozitivni - navode u Fudbalskom savezu Kine.

Ova odluka je izazvala lavinu komentara, najžešći su bili oni da svaki pojedinac, tako i fudbaler, sam odlučuje o svojim postpupcima pa i tetovažama, međutim Kinezi su jasni po tom stavu.

Videćemo kako će se ovo odnositi na kinesku reprezentaciju koja u svojim redovima ima dosta ovakvih fudbalera, sa tetovažama na svom telu.

Tetovaže su u srednjem veku u Japanu bile oznaka za bivše robijaše kako bi bili izopšteni iz društva, kao i za "jakuze" - japanske gangstere.

Onda su postale popularne i u ostalim krugovima društva, ali i u Kini, pa ostatku sveta, mada su ih od davnina koristila brojna plemena širom sveta, naročito u Severnoj i Južnoj Americi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.