Zašto su "Đavoli" BAŠ NA BOŽIĆ OBELODANILI VIDIĆEV POTPIS? Nećete verovati koji klub je bio drugi Nemanjin IZBOR!
Foto: Profimedia

premijer liga

Zašto su "Đavoli" BAŠ NA BOŽIĆ OBELODANILI VIDIĆEV POTPIS? Nećete verovati koji klub je bio drugi Nemanjin IZBOR!

Mančester junajted se setio bivšeg kapitena, Nemanja Vidića. Na oficijelnom sajtu izašao je tekst o tome kako su "Đavoli" doveli Srbina.

Objavljeno: 13:52h

Tekst sa sajta vam donosimo u celosti:

- Vratite se mislima na Božić 2005. Svečanost ovom prilikom prekinula je vest da je Mančester junajted najavio novo potpisivanje i kakav je to transfer!

Iako su formalnosti ugovora za Nemanju Vidića još uvek trebale da se finalizuju, a to će biti tek u novoj godini, Junajted je sa ponosom želeo da najavi "hvatanje" srpskog defanzivca, koji će postati jedan od naših najcenjenijih i najodlikovanijih defanzivaca. Priča se da su Đavoli hteli da odbiju rivalski interes od Liverpula i da je zbog toga preduzet neobičan korak prenošenja vesti na praznik.

U stvari, bilo je mnogo drugih interesovanja za centralnog beka i moskovski Spartak je želeo da ga zadrži, pošto je još uvek imao dugoročni ugovor u ruskoj prestonici.

Aleks Ferguson, Ser Aleks Ferguson
foto: EPA/Riccardo Antimiani

- Spartak je sjajan klub, ali želim da igram u većoj i boljoj ligi - prokomentarisao je Vidić dok su se širile spekulacije o njegovoj destinaciji.

- Junajted je moj prvi izbor, drugi je Fiorentina, a postoji i treća opcija. Ali neću imenovati taj klub. Parma je takođe pokušavala da ga namami u Seriju A u prošlosti i tvrdilo se da igrač ima planove da igra u Italiji, što će na kraju i uraditi, u dresu Intera.

Međutim, to je bilo tek nakon sjajnog osmogodišnjeg boravka na Old Trafordu, kada je osvojio pet titula u Premijer ligi i, naravno, Ligu šampiona 2008. godine – ponovo u Moskvi.

Nije se krilo oduševljenje ser Aleksa Fergusona što je pogodio vrhunsku metu, koja bi stvorila partnerstvo iz snova u srcu odbrane sa Riom Ferdinandom.

Nemanja Vidić, Rio Ferdinand
foto: EPA/Peter Powell

- Oduševljen sam što su se dva kluba dogovorila - rekao je šef Crvenih.

Nemanja je brz, agresivan centarhalf i sa 25 godina biće sjajan dodatak ekipi.

- Gledali smo ga već neko vreme. Bio sam kod njega pre tri godine, protiv Francuske, a on je tada bio mlad. Ali, u toj konkretnoj utakmici je igrao kao marker i bilo je teško. da ga ja procenim jer se nikada ne igramo sa muškim markerom. Rekao sam tada, zaista moram da ga vidim u bekovskoj četvorci. U poslednjih nekoliko godina to je radio za svoj međunarodni tim, Srbiju i Crnu Goru, i bio je veoma impresivan.

Pokazalo se da je to bio još jedan majstorski potez ser Aleksa i kluba na tržištu.

Espreso/Manchester united


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.