PARTIZANU DVOMEČ SA SPARTOM MOŽE BITI LAKŠI: Češki klub ostaje bez svog NAJBOLJEG igrača!?
Foto: EPA/Martin Divišek

LEPO

PARTIZANU DVOMEČ SA SPARTOM MOŽE BITI LAKŠI: Češki klub ostaje bez svog NAJBOLJEG igrača!?

Značajan uticaj na rasplet dvomeča šesnaestine finala Lige konferencije mogla bi da ima sudbina Adama Hložeka

Objavljeno:

U novogodišnju noć od koje nas deli još deset dana Partizan i Sparta iz Praga će ući praktično sa istim željama - da vrate šampionsku krunu nakon godina posta u prvenstvu i da iz dvomeča koji će se tokom februara odigrati u prestonicama Češke i Srbije izađu kao pobednički tim.

Ostvarenje prve ambicije, u oba slučaja će zavisiti od direktne borbe sa gradskim rivalima, dok će drugu samo jedan od dva tima moći da štiklira 24. februara oko 21 čas u Humskoj.

Značajan uticaj na rasplet dvomeča šesnaestine finala Lige konferencije mogla bi da ima sudbina Adama Hložeka. Perjanica Sparte sa samo 19 godina pruža maestralne parije i nakon prvog dela šampionata Češke je najproduktivniji igrač uz učinak od pet golova i 11 asistencija. Fenomenalne igre nisu promakle brojnim klubovima širom Evrope te se već uveliko glasno govori o transferu mladog ofanzivnog veziste, primarnog pokretača praškog kluba.

Kao najozbiljiniji kandidat za angažman Hložeka ističe se Vest Hem koji ima ozbiljnu nameru da konkurenciju u ofanzivi zaoštri dovođenjem supertalentovanog Čeha. Ipak, Čekićari nisu jedini na čijem je radaru zasijao mladi fudbalski arhitekta te o ulasku u trku razmišlja i Liverpul, a češki mediji prenose da je Čeh završio i u beležnicama skauta Dortmunda i Bajerna koji je i ranije je bio u kontaktu sa Spartom upravo zbog igrača rođenog 2002. godine, ali su prethodni pregovori propali.

Procena je da bi klub iz Praga prodajom perjanice mogao da inkasira oko 20.000.000 evra, ali se naspram osmocifrenog iznosa našla dilema u kojoj meri bi na rezultate kluba uticao eventualni zimski rastanak.

Dok je sa jedne strane interes klubova koji žele vezistu da posao obave već u januaru, rukovodstvo Sparte je svesno značaja koji Hložek ima u timu. Ipak, pomenuto obeštećenje iz perspektive češkog kluba predstavljalo bi ponudu na koju bi teško mogli da daju negativan odgovor.

Eventualni odlazak pokretača igre češkog vicešampiona predstavljao bi teško nadoknadiv gubitak za rivala crno-belih na narednom evropskom koraku i značajan plus za Partzan. Potencijalni odlazak Hložeka gotovo izvesno ne bi bio jedini ove zime s obzirom na to da je rastanak sa timom iz Praga već nagovestio rumunski golman Florin Nita. Čuvar mreže je za medije u domovini izrazio nezadovoljstvo jer je nakon poraza od Slovackog (0:4) izgubio status startera i ukazao na to da će zatražiti rastanak ukoliko se tokom zime ne izgladi situacija.

- Teško mi je, bio sam važan deo tima, doprineo sam dobrim rezultatima i pre meča sa Rendžersom sam dobio vest da neću igrati, bez ikakvog konkretnog objašnjenja. Mislio sam da će to biti samo za jedan meč, ali situacija se i dalje nije promenila. Pokušaću da vratim status prvog golmana. Ako ne dobijem objašnjenje, biću spreman da razmislim o odlasku iz kluba - rekao je Nita za rumunski nacionalni radio.

Paralelno sa potencijalnim odlascima Sparta je počela i angažman pojačanja, a prvo je Tomaš Čvančara, visoki centarfor koji je stigao iz Jabloneca. Napadač rođen 2000. godine je postigao pet pogodaka u prvenstvu tokom jeseni, a zapažen učinak imao je i u Evropi gde je pogađao mreže rivala četiri puta.

Dane na zimskoj pijaci koji slede Saprta će bez dileme provesti aktivno, a koraci tima iz praga bez dileme će biti pomno prećeni i u Humskoj, jer bi mogli značajno da utiču na eventualno ispunjenje jedne od novogodišnjih želja.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.