"JE**TE SE I VI I VAŠI HEŠTEGOVI - PREDUZMITE NEŠTO!" - Lukaku besan zbog tretmana legendarnog zemljaka!
Foto: Profimedia

dosta je bilo

"JE**TE SE I VI I VAŠI HEŠTEGOVI - PREDUZMITE NEŠTO!" - Lukaku besan zbog tretmana legendarnog zemljaka!

Čak tri ispada desila su se prethodnog vikenda u tzv. razvijenim zemljama

Objavljeno:

Belgijski fudbaler i napadač engleskog Čelsija Romelu Lukaku pozvao je danas nadležne da preduzmu stvarne akcije nakon još jednog niza rasističkih ispada na evropskim stadionima.

- Pro ligo, nadam se da ćete sad preduzeti mere. Ikona poput Vensana Kompanija je tako izvređana zbog svoje tamne kože... Dosta je dosta... Je**te se i vi i vaši heštegovi. Stvarno preduzmite nešto - napisao je Lukaku na Instagramu.

Ovoga vikenda dogodila su se tri ružna rasistička incidenta u Nemačkoj, Belgiji i Engleskoj.

U nemačkom trećem rangu takmičenja utakmica je prekinuta zbog rasističkog zlostavljanja sa tribina,Vensan Kompani, trener Anderlehta, bio je na meti navijača Klub Bruža, dok je Arsenalov igrač Rob Holding čuo rasističko zlostavljanje usmereno saigračima u Lidsu, prenela je HINA.

Fudbaleri nemačkog trećeligaša Osnabrika napustili su teren u 35. minutu gostujuće utakmice protiv Duisburga zbog rasističkog zlostavljanja s tribina. Prvi put u tri profesionalne nemačke lige jedna je ekipa napustila teren nakon rasističkog incidenta i utakmice se više nije nastavila.

Navijači Duizburga
foto: Profimedia

Do prekida je došlo pri rezultatu 0:0 u 35. minutu susreta MSV Duisburga i VfL Osnabrika nakon što su domaći navijači rasistički vređali tamnoputog gostujućeg napadača Arona Opokua (22), koji je poreklom iz Gane, ali je upisao nekoliko nastupa za mladu reprezentaciju Nemačke.

Nemački fudbalski savez (DFB) se oglasio saopštenjem u kom je osudio rasistički incident i zatražio da odgovorni budu kažnjeni.

U Belgiji se incident dogodio za vreme derbija izmedju Klub Bruža i Anderlehta. Trener Anderlehta Vensn Kompani izjavio je da je zgrožen rasističkim uvredama od domaćih navijača u nedeljnoj utakmici koja je završena 2:2.

Kompani je dodao da su rasističkim uvredama bili izloženi i njegovi igrači te članovi stručnog štaba.

- Odlazim sa utakmice zgrožen. Moji pomoćnici i ja vređani smo tokom cele utakmice, a rasistički su bili vređani i igrači. Ne bi ovo trebalo da proživljavamo - izjavio je Kompani.

Engleski mediji prenose kako je rasističkih ispada bilo i na utakmici između Lidsa i Arsenala na Eland Roudu.

Golman Arsenala Rob Holding rekao je kako su žrtve rasističkih ispada bili Nikola Pepe i Nuno Tavareš, koji su se zagrevali pored zapadne tribine.

Arsenalova klupa prijavljuje arbitrima rasističko vređanje
Arsenalova klupa prijavljuje arbitrima rasističko vređanjefoto: Profimedia

Ranije ove godine, engleski selektor Geret Sautgejt izrazio je podršku svojim igračima nakon što su bili rasno zlostavljani u kvalifikacijskoj pobjedi za Svetsko prvenstvo u julu 4:0 nad Mađarskom.

- Mislim da naši igrači ne mogu učiniti ništa više nego što su učinili u poslednje dve ili tri godine kako bi preneli prave poruke, zauzeli ispravne stavove i na drugim je ljudima da ih zaštite. Na meni je da ih prvenstveno štitim, ali da ih štite i vlasti - preneo je Dejli Mejl izjavu engleskog stratega.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.