RASIZAM U BELGIJI! Legenda Sitija uznemirena: VIKALI SU NAM DA SMO BRAON MAJMUNI!
Foto: Profimedia

OVO Ne bi smelo da se dešava

RASIZAM U BELGIJI! Legenda Sitija uznemirena: VIKALI SU NAM DA SMO BRAON MAJMUNI!

Rezultat belgijskog derbija Klub Briž - Anderleht (2:2) ostao je u senci rasizma navijača.

Objavljeno: 09:14h

Odmah posle utakmice trener gostiju, legendarni Vinsent Kompani, u kamere je, vidno uzbuđen, pričao o svim neprijatnostima koje su doživeli njegovi tamnoputi igrači.

- Vraćam se kući uznemiren, vikali su nam ovde "braon majmuni" gotovo sve vreme. To su stvari koje mi teško padaju. Ovde postoje ljudi koji su mnogo dali ovoj zemlji, koji su došli ovde samo da igraju fudbal. Ne želim da ulazim u konflikt, ali se sada tako osećam. Sve što želim je da odem kući i da provedem vreme sa ljudima koji su mi bitni - rekao je Kompani.

Kompani se odmah psole davanje ove izjave sa saradnicima uputio direktno u autobus, nije se ni pojavio na konferenciji za medije, a brzo nakon njegovog istupa oglasio se i Anderleht.

- Vraćamo se kući sa gorkim ukusom, ovakve stvari bacaju senku na čitav belgijski fudbal. Ovakve uvrede se ne smeju tolerisati - poručili su iz Anderlehta.

U međuvremenu se oglasio i Klub Briž koji je u tri rečenice osudio rasistički ispad "šake huligana" koji, kako je rečeno, ne predstavljaju klub i vrednosti za koje se zalaže.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.