Igrači Čelsija putovali TRI SATA SA NOVOZARAŽENIM! Premijer liga se NASTAVLJA NORMALNO! Tuhel BESAN!
Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

premijer liga

Igrači Čelsija putovali TRI SATA SA NOVOZARAŽENIM! Premijer liga se NASTAVLJA NORMALNO! Tuhel BESAN!

U ponedeljak je održan sastanak predstavnika Premijer lige zbog problema sa koronavirusom među igračima, članovima stručnih štabiva i ostalog osoblja u klubovima, a kako stvari stoje, iako to još uvek nije zvanično potvrđeno, takmičenje se nastavlja po planu.

Objavljeno:

Problem je nastao zato što Premijer liga nema nikakav kriterijum kod odlaganja mečeva, nekim ekipama se dozvoljava neigranje zbog velikog broja zaraženih, a odlukama vrha lige najviše je pogođen Čelsi, o situaciji je govorio i trener Plavaca Tomas Tuhel.

- Mučili smo se sa pripremom utakmice jer već nekoliko vezanih dana dobijamo nove i nove pozitivne testove, i onda smo tri sata putovali zajedno autobusom, imali smo zajedničku večeru i dobili još jedan pozitivan test za Žoržinja. Svi su zabrinuti zbog tog zajedničkog putovanja i večere. To sve očigledno nije bilo dovoljno za odlaganje utakmice i morali smo da igramo, ali u takvim uslovima ne možeš ni da zahtevaš 100 dosto fokusa jer bi bilo glupo, ne možeš da se fokusiraš ako ne možeš da budeš miran. Bili smo sve drugo samo ne mirni - nastavio je Tuhel.

Čelsi je naime pred meč sa Vulverhemptonom imao čak sedam kovid pozitivnih, ali im nije dozvoljeno da odlože meč.

Nekoliko klubova zalagalo se za pomeranje datuma odigravanja jednog kola (vikend 28-30. decembar), ali su drugi istrajali u ideji da je to previše kompleksno i da stvara dodatni rizik jer bi bilo kakva odlaganja tog tipa predstavljala ogroman ekonomski gubitak za Premijer ligu.

Navodno, razmatrana je i ideja stavljanja pauze na kompletan šampionat, ali se sa tom idejom nije složio nijedan klub.

Kako stvari stoje, takmičenje će biti nastavljeno po unaperd napravljenom rasporedu iako zapravo klubovi nisu glasali ni za jedan od tri predloga. Premijer liga je saslušala mišljenja, ali je na kraju odluka bila na samoj ligi ne na klubovima.

Espreso/SrbijaDanas


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.