Drulović o Mundijalu, Ligi nacija, "Večitim rivalima", ALI I "NJEGOVIM" PORTUGALCIMA!
Foto: Profimedia

otvoreno o svemu

Drulović o Mundijalu, Ligi nacija, "Večitim rivalima", ALI I "NJEGOVIM" PORTUGALCIMA!

Trener u stručnom štabu fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović rekao je da je plasman na Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru veliki rezultat.

Objavljeno:

Srbija je kao prvoplasirani tim iz grupe otišla direktno na Mundijal, pobedom nad Portugalom 2:1 u poslednjem kolu u Lisabonu.

- Sve ovo što je ostvareno je velika stvar za ceo srpski fudbal, ali i za Srbiju kao zemlju. Mislim da će Mundijal u Kataru naredne godine biti izuzetno jak, a nama će biti zadovoljstvo da na najbolji način predstavimo našu zemlju - rekao je Drulović prenose mediji.

U istom delu baraža za Svetsko prvenstvo se nalaze Italija i Portugal i jedna od te dve selekcije neće igrati u Kataru.

Direktan plasman Srbije u Katar zbog ovoga još više dobija na značaju.

- Da tako kažem moji Portugalci, gde sam dobar deo karijere živeo i igrao, u baražu su izvukli najtežeg mogućeg protivnika. Ne treba zaboraviti da je njihov prvi rival Turska, koja takođe ima veliki kvalitet, a sa druge strane Italijani igraju sa nezgodnim Makedoncima. Jedna od velikih reprezentacija neće videti Katar i to će za njih predstavljati ogroman neuspeh.

Fudbaleri Srbije
foto: Profimedia

Drulović se osvrnuo i na grupu u kojoj će Srbija igrati u Ligi nacija.

- Dobili smo verovatno najjaču grupu. Švedska i Norveška su ozbiljne selekcije, a tu je i Slovenija koja će verovatno imati poseban motiv kada bude igrala protiv Srbije. Biće svakako dobre utakmice. Naš cilj u Ligi nacija je prvo mesto u grupi i plasman u A diviziju ovog takmičenja, gde su najbolje selekcije sa kojima želimo da odmerimo snagu.

Drulović ističe da je ceo plan priprema za Mundijal u Kataru pomeren zbog termina samog Svetskog prvenstva.

- Kalendar je malo drugačiji ove godine, imamo u martu dve prijateljske utakmice, potom četiri utakmice Lige nacija u junu, a onda još dve u septembru i to će biti otprilike to pred Svetsko prvenstvo. Nadam se da će svi reprezentativci biti zdravi i sposobni za ove važne utakmice.

Drulović se osvrnuo i na dobre rezultate Crvene zvezde i Partizana u Evrokupovima.

- Fantastičan rezultat, izuzetno je važno da pored uspeha reprezentacije imamo dobre rezultate i u klupskom fudbalu. Na proleće će im biti sve teže i teže, jer dolaze sve kvalitetniji protivnici. Zvezda još uvek čeka protivnika u Ligi Evrope, Partizan je dobio protivnika po meri u Ligi konferencija, a neko od domaćih igrača bi mogao da se nametne selektoru Stojkoviću - zaključio je Drulović.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.