ARSENAL NA MESTU KOJE VODI U LIGU ŠAMPIONA: Rutinska pobeda nad desetkovanim Lidsom!
Foto: EPA/Neil Hall

premijer liga

ARSENAL NA MESTU KOJE VODI U LIGU ŠAMPIONA: Rutinska pobeda nad desetkovanim Lidsom!

Povratak na pobednički kolosek

Objavljeno: 21:00h

Fudbaleri Arsenala slavili su na gostovanju oslabljenom Lidsu 4:1 u jedinom meču subotnjeg programa 18. kola Premijer lige.

Junak pobede izvojevane golovima u prvom poluvremenu bio je napadač Gabrijel Martineli, koji se u strelce upisao u 16. i 28. minutu.

Granit Džaka
foto: Profimedia

Najpre je u 16. minutu nakon dodavanja Aleksandera Lakazeta efektno zatresao mrežu domaćeg tima udarcem pod prečku, a 12 minuta kasnije je iskoristio dodavanje Granita Džake i lagano savladao Mesliera.

Sjajno prvo poluvreme gostiju iz Londona krunisao je Bakajo Saka u 42. minutu i Arsenal posle 3:0 odnetih na odmor nije imao razloga da zapinje.

Drugo poluvreme nije donelo većih uzbuđenja, a problem za Artetu bila je povreda Tekehira Tomijasua, kojeg je u 64. minutu zamenio Sedrik.

Opuštenje je uzelo danak u 75. minutu kada je Rafinja smanjio prednost Arsenala na 3:1 pogotkom sa penala kojem je prethodio prekršaj Bena Vajta.

Gosti su ipak vratili tri gola prednosti pogotkom Emila Smita Roua u 84. minutu čime je stavljena tačka na ovaj meč. Pogotku je prethodila lucidna asistencija Martina Edegorda, a Smit Rou nije bilo teško da loptu zakuca u mrežu.

Arsenal se ovom pobedom približio trećeplasiranom Čelsiju na svega pet bodova zaostatka uz meč više, dok je Lids nakon trećeg poraza u nizu stigao na isto toliko bodova viška od mesta koje vodi u niži rang.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.