BLAŽEVIĆ OTKRIO ZANIMLJIVU STVAR: Zbog utakmice koju nije želeo da namesti Partizan je postao šampion Jugoslavije
Foto: Starsport©

ISKRENO

BLAŽEVIĆ OTKRIO ZANIMLJIVU STVAR: Zbog utakmice koju nije želeo da namesti Partizan je postao šampion Jugoslavije

Dinamo je sezonu 1982/83 završio na trećem mestu

Objavljeno: 12:36h

Pored toga što je konačno "otvorio dušu" i ispričao tajnu o Robertu Prosinečkom staru 34 godine, Miroslav Ćiro Blažević je u intervjuu za "Sportske novosti" otkrio još neke zanmiljive stvari iz svoje bogate karijere.

Jedna od njih se odnosi na sezonu 1982/83 u kojoj je Dinamo na dva kola do kraja bio viđen kao šampion. Međutim, Blažević nije hteo da namesti meč sa Veležom i titulu je na kraju uzeo Partizan.

- Da sam pristao na to, imali bismo drugu titulu. Nikad nisam povredio sport, znao sam ako ga tu povredim reći će - ni on nije čist, Bog zna kako je osvojio prvo prvenstvo. Bili smo u Mostaru, Ante Pavlović i društvo spremili su da bude 0:0. Nama je to bilo dovoljno jer smo u poslednjem kolu imali Sarajevo koje je s nama bilo u finalu Kupa i moglo je u Evropu jedino ako smo mi prvaci. U protivnom ostaju bez Kupa kupova. Dakle, pustili bi nam - rekao je Blažević i dodao:

Miroslav Ćiro Blažević
foto: Profimedia

- Međutim, ne treba mene niko da pušta. Došao mi je trener Veleža Mujić i rekao: “Ćiro, daj da odigramo prijateljsku utakmicu”. Odgovorio sam: “Ne, ne možemo varati publiku”. Otvorim vrata svlačionice, a svi igrači misle da je dogovoreno: “Ako nismo u stanju s Veležom odigrati nerešeno, bez da se dogovorimo, onda nemamo pravo da budemo prvaci” i zabranim svaku povredu sporta. Izađemo na teren i završi 3:0 za Velež. Tu su svedoci Zajec, Mlinarić… koji to mogu potvrditi.

Dinamo je tu sezonu završio na trećem mestu sa 43 boda, koliko je imao i drugoplasirani Hajduk, dok je Partizan na kraju došao do 45. Inače, to je bila jedna od najjačih Partizanovih generacija predvođena nedavno preminulim Momčilom Mocom Vukotićem.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.