STAVLJENA TAČKA NA NEIZVESNOST: Tadić najbolji igrač, Mitroviću specijalno priznanje
Foto: EPA/Antonio Cotrim

tradiconalno

STAVLJENA TAČKA NA NEIZVESNOST: Tadić najbolji igrač, Mitroviću specijalno priznanje

Tradicionalna svečanost ovog puta biće održana u hotelu Hajat

Objavljeno: 09:53h

Stručni odbor predložio je Izvršnom odboru Srpske kuće fudbala laureate za 2021. godinu.

Dragan Stojković Piksi i Dušan Tadić osvajači su Zlatne lopte FSS za 2021. godinu, a Aleksandar Mitrović – dobitnik specijalnog priznanja „Zlatni gol“. Na predlog Stručnog odbora Fudbalskog saveza koji čine Nenad Bjeković i Zoran Filipović, Izvršni odbor srpske kuće fudbala, u ponedeljak 21. decembra verifikovaće odluku o ovogodišnjim laureatima, a tri dana kasnije na tradicionalnoj svečanosti, ovog puta u hotelu Hajat, nagrade će im biti i uručene.

Predlogom Stručnog odbora praktično je stavljena tačka na neizvesnost ko će postati dobitnik Zlatne lopte FSS u konkurenciji fudbalera jer su 2021. godinu igrama i golovima obeležili upravo Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Sergej Milinković Savić, Nikola Milenković... Na kraju, utisak je – odlučeno je na zadovoljstvo svih: onih koji su ubeđeni da je golom u Lisabonu, ali i ostalim pogocima u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i u Fulamu – Aleksandar Mitrović obeležio godinu na izmaku, ali i drugih – ništa manje brojnih koji vrednuju i asistencije za golove, a Dušan Tadić je protiv Portugalije bio i strelac i asistent! Naravno, utakmica u Lisabonu predstavljala je finale godine u kojoj je Tadić i u svim prethodnim partijama imao glavnu ili jednu od glavnih rola u reprezentativnim iskušenjima.

Prevagu u odlučivanju na tasu između Tadića i svih ostalih, takođe izuzetno zapaženih – doneo je učinak u dresu Ajaksa. Kapiten kopljanika i u holandskom šampionatu bio je neprikosnoven. Proglašen je najboljim fudbalerom Holandije u prošloj sezoni, a postao je i zvanično najbolji asistent u istoriji holandskih šampionata! Blistavu godinu okončaće trećim osvajanjem „Zlatne lopte FSS“. Prvu nagradu osvojio je 2016, drugu „Zlatnu loptu“ dobio je 2019, a ove – 2021. zasluženo će podići treću...

Dušan Tadić
foto: Profimedia

Zagovornici teze da se u životu nakon određenog perioda ponavljaju neki od događaja, naredne srede argument za verovanje videće u tandemu laureata FSS, jer će kao i 2016, na pijedestalu uz najboljeg fudbalera – Dušana Tadića, kao najbolji trener stajati Dragan Stojković Piksi. U trenutku kad je Aleksandar Mitrović savladao golmana Portugalije i Srbija na veličanstven način – kao prva u grupi ispred doskorašnjih šampiona Evrope i pobednika prve Lige nacija, izborila plasman na Mondijal, bilo je kristalno jasno da je selektor državnog tima zaslužio i Zlatnu loptu FSS pored svih slavodobitničkih epiteta.

Od preuzimanja reprezentacije Stojković je uveravao da će Srbija igrati na Mondijalu. Retorika selektora ponekad se činila nerealnom, a posle remija u Irskoj i neosnovanom, jer je za direktan plasman naš državni tim morao da savlada jednu od najkvalitetnijih i najskupljih reprezentacija na svetu i to na njenom terenu, ili da kroz minska polja u baražu pronađe stazu do Katara. Srbija je pobedila Portugaliju, ali i apsolutno nadigrala moćnog rivala usred Lisabona. Sve što je obećavao Dragan Stojković je dao Srbiji i takođe zasluženo još jednom osvojio „Zlatnu loptu FSS“. Ovog puta za 2021. godinu. Nema verovatno Srbina koji Piksiju neće poželeti da sledeće godine krajem decembra postane vlasnik i treće „Zlatne lopte“ - neposredno po završetku Svetskog prvenstva u Kataru od kojeg fudbalska javnost u Srbiji očekuje nove čudesne uspehe reprezentacije.

(Espreso/Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.