PIKSI: Ne smemo da razočaramo, stalno govorio da Srbija mora da igra najlepši fudbal u Evropi i AMIN!
Foto: Profimedia

DUHOVITO I ISKRENO

PIKSI: Ne smemo da razočaramo, stalno govorio da Srbija mora da igra najlepši fudbal u Evropi i AMIN!

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi bio je gost u Surdulici, gde nije izbegao pitanja novinara

Objavljeno:

- Pobeda je važna, ali meni je mnogo bitan način na koji se dolazi do pobede i do dobrih rezultata. Pobeda nad Portugalijom je bio samo šlag na torti, poslednja utakmica u ovom ciklusu, koji smo odigrali izuzetno kvalitetno i sasvim zasluženo završili prvi. Sve je to rezultat zalaganja igrača, ali i Fudbalskog saveza koji je omogućio sve ono što nam je potrebno za rad, tako da uspeh ne shvatam lično, već kao uspeh svih nas - uspeh srpskog fudbala - rekao je Stojković za "Novosti".

Na pitanje kakvi su planovi za SP, selektor lakonski odgovara da je Katar još daleko i da ima dovoljno vremena da se o tome razmišlja.

- Kada bih vam sada rekao kakvi su mi planovi i šta očekujem, šta ćete me onda pitati za dva, tri ili šest meseci? Ne bih imao više aduta. Uživajte kao što uživa cela Srbija. Obradovali smo naciju i to je za mene najveća satisfakcija. Narod je zadovoljan, ne samo zbog rezultata, već i zbog odnosa igrača na terenu na kojem su izgarali i verovali u ono što radimo - kaže selektor.

Dragan Stojković Piksi
foto: Profimedia

Cilj je postigut, Srbija se plasirala na SP, a način na koji je to postignuto učinilo ja da apetiti i očekivanja porastu. Stojković je svestan toga, ali veruje da to ne može negativno da se odrazi na rad nacionalnog tima i igrače.

- Takve stvari na mene ne mogu da utiču, kao što se videlo i u prethodnom periodu. Imam čiste ideje u glavi po pitanju tima, igre i ponašanja, uopšte svega što čini jedan fudbalski tim i jednu fudbalsku naciju. Mi jesmo fudbalska nacija i to smo dokazali - poručuje Piksi.

Selektor je svestan odgovornosti, svoje lične, kao i igrača tima koji predvodi.

- Ne smemo da razočaramo jer sam ja stalno govorio da Srbija mora da igra najlepši fudbal u Evropi i to tako mora da bude. Zašto? Pa, zato. Mislim da je tehnika nešto najlepše u fudbalu i kad ljudi kupe kartu i dođu na stadion žele da vide dobru igru i lepe poteze, mnogo šuteva i golova. Ja hoću da igramo takav fudbal da, čak i kada izgubimo, naši momci budu ispraćeni aplauzom. A nećemo izgubiti - poručio je uz osmeh Dragan Stojković.

Espreso/Novosti


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.