ŽIŽIĆ PRED UTAKMICU SA PARTIZANOM: Izgleda da su pojedinci zaboravili kojim je putem svojevremeno Metalac krenuo!
Foto: Printscreen/instagram/fkmetalacrs

SUPERLIGA SRBIJE

ŽIŽIĆ PRED UTAKMICU SA PARTIZANOM: Izgleda da su pojedinci zaboravili kojim je putem svojevremeno Metalac krenuo!

Utakmica između Metalca i Partizana odigraće se sutra na stadionu u Gornjem Milanovcu

Objavljeno: 12:52h

U ponedeljak, za kad je prvobitno zakazan termin, nije moglo da se igra. Verovatno ne bi ni danas. Sutra će moći, jer su se svi u Metalcu, kako u fudbalskom klubu, tako i u fabrici, angažovali na osposobljavanju terena za meč 20. kola Superlige, pošto bi u sredu u Gornjem Milanovcu od 15 časova trebalo da gostuje Partizan.

Visina snežnog pokrivača na stadionu trenutno iznosi oko 30 centimetara, zbog čega je u toku velika radna akcija.

„Čine se veliki napori da se osposobi teren za meč sa Partizanom. Glavni teren se čisti ručno, da ne bi došlo do oštećenja travnate podloge. Radnici Kompanije Metalac, igrači i treneri mlađih kategorija, zaposleni u klubu i navijači, rade složno kao jedan! Srce, ruke, lopata. Akcija čišćenja je u toku, svako ko je raspoložen za rekreaciju, više je nego dobrodošao“, pojasnili su iz kluba.

S druge strane, novi trener Milija Žižić je svestan da crno-beli baš i nisu najsrećniji protivnik za uzlet posle samo jedne pobede Metalca u poslednjih deset superligaških utakmica.

„Pre svega moramo da budemo dosledni sebi, da se preispitamo unutar svlačionice u kom pravcu idemo i šta hoćemo. Uz veliki respekt pema Partizanu, naravno. Naši predstavnici u Evropi odigrali su izuzetno kvalitetno i potpuno će zasluženo na proleće nastaviti takmičenje, što je velika stvar za Srbiju, a mi ovde moramo da pokažemo karakter, ne zaboravimo ambiciju, zbog čega smo svi do jednog obukli dres Metalca. Da izađemo muški i da se nametnemo kako bismo tražili šansu u tom meču. To možemo samo ukoliko budemo kompaktni“, dodao je Žižić.

Konstatacija o preispitivanju u svlačionici zahtevala je pojašnjenje.

„Ambicija o kojoj sam govorio na ovoj utakmici mora da se probudi, ma ko da je protivnik. Izgleda da su pojedinci zaboravili kojim je putem svojevremeno Metalac krenuo. Moramo više da cenimo ono što Milanovac i Metalac nude svakom pojedincu koji ovde dolazi. Poslednjih 20 godina ljudi su radili na tome da se dođe do superligaške pozicije, s razlogom to ostvarili, ponudili infrastrukturu, ne samo Milanovcu, nego Srbiji da se time ponosi i u Evropi, stvorili zdrav, organizovan klub. Ako sve imamo – a imamo – hajde da mi sa stručno igračkog aspekta pokažemo svoje. Metalac kao klub i Milanovac kao grad su nedvosmisleno pokazali da mogu da prate superligaške trendove, pa onda bi valjda trebalo i mi da pokažemo odgovornost prema tome, pogledamo se u oči i kažemo: „Jesmo li mi kadri da Metalcu obezbedimo tu stabilnost?”. To breme trebalo bi da ponesem ja, ali i treneri pored mene i igrači. Nema druge. Neće biti lako, ali je suštinski jednostavno, koliko budemo znali da cenimo Metalac, toliko će nam dobro i biti“, završio je Milija Žižć.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.