PREDSTAVNICI SPARTE SA VELIKIM POŠTOVANJEM GOVORE O PARTIZANU: U domaćoj ligi su neprikosnoveni!
Foto: Profimedia

liga konferencija

PREDSTAVNICI SPARTE SA VELIKIM POŠTOVANJEM GOVORE O PARTIZANU: U domaćoj ligi su neprikosnoveni!

Oprezno pristupaju duelu sa crno-belima

Objavljeno:

Odluka žreba da se u šesnaestini finala ukrste putevi Partizana i Sparte iz Praga izazvala je zadovoljstvo u Humskoj, a pred novi evropski izazov optimizam ne jenjava ni u češkom taboru iu kojeg birenim rečima govore o crno-belima.

"Partizan se svake godine bori za titulu u domaćem takmičenju i trenutno je prvi u šampionatu Srbije sa odličnim bilansom. Generalno, primaju veoma malo golova, ali su zaista dobri i u ofanzivi. Reč je o ekipi sastavljenoj uglavnom od domaćih igrača. Poštujemo snagu protivnika, ali želimo da prođemo u narednu fazu takmičenja", rekao je trener Pavel Vrba odmah nakon žreba.

Tomaš Rosicki, sportski direktor Sparte, imao je samo pozitivne reči na račun kluba iz Humske.

Pavel Vrba
foto: Profimedia

"Veoma je zanimljiv žreb. Dobili smo prestižan srpski klub sa bogatom istorijom. Imaju sjajnu sezonu u domaćoj ligi, osvojili su bodova, dominantni su. Ne čeka nas ništa lako. Smatram da su nam šanse izjednačene. Prvi duel igramo kod kuće, ali ne vidim to kao hendikep. Najviše od svega, voleo bih da navijači budu tu da nas podrže. To može da bude element koji će napraviti razliku".

Žreb u Nionu ispunio je želju veznog fudbalera Ladislava Krejčija.

"Veoma mi je drago što nismo izvukli Bode Glimt. Poželeo sam Partizan navijačima. Želim da doživim atmosferu. Nadam se da će se situacija u vezi sa virusom korona popraviti i da će biti moguće da imamo pun stadion u Srbiji i u Pragu. U domaćoj ligi su neprikosnoveni, ali su se nekoliko puta sapleli u Ligi konferencije. Zanima me kako će izgledati", rekao je Krejči.

Za razliku od saigrača, golman Dominik Holec nije bio toliko zadovoljan voljom kuglica.

"Nismo baš imali najbolji žreb. Interesantan je protivnik, voljan da se nadigrava, ali verujem da možemo da se nosimo sa njim. Bilo je i lakših protivnika, ali je pred nama zanimljiv izazov. Biće to izbalansiran i zabavan dvomeč. Ukoliko mere budu dozvolile, verovatno nas očekuju dosta intenzivne utakmice sa stanovišta navijača. Atmosfera i okruženje će tamo verovatno biti veoma divlji, sa ove tačke gledišta imamo čemu da se radujemo. Učinićemo sve što možemo da ih prebrodimo", kazao je Holec.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.