NIJE BILO DILEME OKO POBEDNIKA U PARIZU: Lajpcig trijumfom izborio proleće u Evropi (FOTO)
Foto: Profimedia

SVE REŠENO U GRUPI A

NIJE BILO DILEME OKO POBEDNIKA U PARIZU: Lajpcig trijumfom izborio proleće u Evropi (FOTO)

Poslednje mesto zauzeo je Klub Briž

Objavljeno: 20:56h

Takmičenje u A grupi Lige šampiona je završeno, a u poslednjem, šestom kolu Pari Sen Žermen pobedio je sa 4:1 (3:1) Klub Briž, dok je Lajcpig na svom terenu iznenadio Mančester siti 2:1 (1:0).

Fudbaleri Pari Sen Žermena su na najlepši mogući način zaključili grupnu fazu pošto su na svom terenu bez ikakvih problema savladali Klub Briž sa 4:1 golovima Kilijana Embapea i Lionela Mesija.

U sedmom minutu je već bilo 2:0, a sve zahvaljujući Embapeu. Francuski ofanzivac je posle nešto manje od 120 sekundi iskoristio odbitak i doneo prednost "svecima", a u sedmom minutu je iskoristio "balon" Anhela Di Marije i iz okreta, volejom, pogodio donji levi ugao.

Kilijan Mbape
foto: Profimedia

Nastavio je Embape da dominira, ali uz Lionela Mesija sa kojim je u završnici akcije razmenio pas i napravio mu prostor na ivici kaznenog prostora, te osvajač Zlatne lopte nije oklevao i unutrašnjim delom stopala pogodio levu stranu Minjolea za velikih 3:0 u 38. minutu susreta.

Veliki broj grešaka i mali broj šansi domaćeg tima, kaznio je Klub Briž posle kontre u 68. minutu, kada je mrežu zatresao Rits i potpuno zasluženo doneo pogodak svom timu. Ipak, PSŽ se brzo vratio na tri gola prednosti, pošto je u 75. minutu posle faula nad njim, Lionel Mesi sa bele tačke postigao novi gol i postavio konačan rezultat meča.

Iako rezultatski značaj za fudbalere Mančester sitija nije imala utakmica u Nemačkoj, malo ko je mogao očekivati da će se "građani" pošteno namučiti u poslednjem kolu. Lajpcig je do prednosti došao u 24. minutu kada je Dominik Soboslaj izbegao ofsajd i pobegao odbrani, te obišao golmana i zatresao mrežu. Iako je Siti pokušavao da dođe do izjednačenja, do 71. minuta su mreže mirovale, a onda se ponovo zatresla mreža njihovog gola. Posle nekoliko propuštenih šansi, Andre Silva je postigao gol na asistenciju Emila Forsberga.

FK Mančester siti, FK Lajpcig
foto: Profimedia

U završnici su pokušali "građani" da se izvuku, nadu im je dao gol Rijada Mareza u 76. minutu, ali i otežao crveni karton koji je samo šest minuta kasnije dobio Kajl Voker zbog starta nad Silvom.

Od ranije je u ovoj grupi bilo poznato da će u osminu finala Lige šampiona Mančester siti kao prvoplasirani tim i Pari Sen Žermen sa druge pozicije. Na trećem mestu završio je Lajpcig koji je sa dve pobede u poslednja dva kola izborio takozvano proleće u Evropi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.