ČUDNA ODLUKA UEFE: Na centru Partizanove utakmice će biti arbitar koji je ZEMLJAK sa trenerom gostiju!
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

VALJDA ĆE BITI SVE UREDU

ČUDNA ODLUKA UEFE: Na centru Partizanove utakmice će biti arbitar koji je ZEMLJAK sa trenerom gostiju!

Vrhunac karijere mu je bilo finale ovogodišnjeg U21 prvenstva Evrope u Ljubljani u kome je Nemačka golom Lukasa Nmeče savladala Portugaliju s minimalnih 1:0

Objavljeno:

Bod sasvim dovoljan da Partizan obezbedi proleće u Evropi, na tom putu stoji mu kiparski Anortozis u Humskoj. A na centru sudija iz Gruzije Giorgi Kruašvili, objavljeno je na Uefinom sajtu.

Zanimljvo, Kruašvili je zemljak trenera Anortozisa Temurija Kecbaje.

Reč je o 35-godišnjem sudiji, koji se tek probija na evropskoj sceni, pa je do sada svirao samo četiri utakmice u grupnoj fazi Lige Evrope i jednu u Ligi konferencije. U Ligi šampiona pravdu je delio samo u kvalifikacionim mečevima.

To ipak ne znači da se nije susretao sa velikim timovima, sudio je recimo u pobedi Totenhema nad Ludogorecom od 4:0 novembra 2020, mesec dana ranije u duelu Zorje i Brage (1:2). Oba meča u Ligi Evrope.

Bio je na centru i u pobedi U21 selekcije Srbije na gostovanju kod Bugarske oktobra 2019. Filip Stuparević je tada postigao jedini gol, a na terenu su bili i nekadašnji Partizanovi štoperi Strahinja Pavlović i Svetozar Marković, te u ulozi centarfora Dušan Vlahović.

Vrhunac karijere mu je bilo finale ovogodišnjeg U21 prvenstva Evrope u Ljubljani u kome je Nemačka golom Lukasa Nmeče savladala Portugaliju s minimalnih 1:0.

Prvo evropsko finale sudio je u Novom Sadu još 2011. godine. Tada je U17 selekcija Holandije sa Memfisom Depajom deklasirala Nemce sa 5:2. Tada je ipak bio pomoćni sudija. Dve godine kasnije se prebacio na ulogu glavnog sudije, jer se, kako sam kaže, „bolje osećao na centru“.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.