Ambasada Ukrajine iznela dokaze da niko nije palio srpsku zastavu! (VIDEO)
Foto: Reuters

sve su demantovali

Ambasada Ukrajine iznela dokaze da niko nije palio srpsku zastavu! (VIDEO)

U pismu se podseća da su srpski mediji objavili informaciju o tome kako su ukrajinski navijači palili srpsku zastavu na fudbalskoj utakmici Ukrajina-Srbija u Harkovu, pri čemu su se oslanjali na ruske medije, odnosno Sputnjik, koji se pozivao na blogera iz Ukrajine Romana Sinicina
Objavljeno:

Ambasada je, dodaje se u pismu, zajedno sa Fudbalskim savezom Ukrajine pregledala stotine fotografija i video-snimaka utakmice, pa su u pismu srpskim medijima priložene i te slike.

- Vidimo ovde tradicionalne šale fudbalskih navijača. Jasno se vidi kako pale petarde i flajere. Čak se na jednom mestu vidi kako su palili crveni šal sa potpisom "Rusija". Ali, nijedne zastave Srbije - navodi Ambasada.

Pri tom, napominje se u pismu, na stadionu su bile hiljade ljudi sa mobilnim telefonima pa bi, ako bi se desio takav sramotan incident, sigurno barem neko od njih to snimio telefonom.

- Šta više, predstavnici Fudbalskog saveza Srbije koji su bili na utakmici potvrdili su Ambasadi da nijedan član delegacije nije video paljenje srpske zastave - ističe se u pismu.

Osvrnuvši se na fotografiju objavljenu u izdanju jednog beogradskog lista, Ambasada primećuje da na osnovu "unikatnih fotografija navodnog paljenja srpske zastave, u štampanom izdanju "Informera", uopšte nije jasno sa koje je utakmica ta slika i sa kog stadiona".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.