JUVE PO SVAKU CENU ŽELI DA DOVEDE VLAHOVIĆA: Ali Dušan nije jedini Srbin koga želi klub iz Torina!
Foto: Starsport©

rasptuju se i za još jednog

JUVE PO SVAKU CENU ŽELI DA DOVEDE VLAHOVIĆA: Ali Dušan nije jedini Srbin koga želi klub iz Torina!

Čak i ako bi privoleo Mitrovića na selidbu u Torinu, morao bi da nagovori Fulam. Obeštećenje sigurno ne bi bilo manje od 25.000.000 evra, a Fulamov adut je i igračev ugovor koji traje do 2026

Objavljeno:

Juventus je opsednut Dušanom Vlahovićem i još letos je označio srpskog napadača iz Fiorentine kao sledeće kapitalno pojačanje. Iako još gomila velikih i bogatih klubova želi Vlahovića, na Apeninima vlada mišljenje da mu je Juventus najbliži i da upravo torinski velikan u dogovoru sa igračevim agentom stoji iza Vlahovićeve odluke da odbije novu ugovor u Firenci.

Ipak, ono što Juventusu ne ide u prilog su stav Fiorentine i Vlahovićev astronomski uspon poslednjih meseci kojim je namaganetisao i ostale klubove.

Rasni golgeter je potreban Juventusu kao hleb nasušni pored jalovog Alvara Morate koji je dao samo četiri gola u 16 mečeva od početka sezone i sve su veće šanse da će napustiti klub na kraju sezone. Juve je za ove dve sezone uložio čak 20.000.000 evra u Moratinu pozajmicu i još 13.000.000 evra u njegovu platu. A nije dobio skoro ništa. Otkupna klauzula bi ih koštala još 35.000.000 evra tako da rastu šanse da Juve vrati španskog napadača u Atletiko na kraju sezone. Od ostalih napadača su tu Dibala koji nije klasični centarfor, mladi Ken koji je pozajmljen od Evertona i brazilski tinejdžer Kajo Žorž koji je letos došao iz Santosa.

Vlahović je prva meta ali ne i jedina. Torinski list Tutosport javlja da je Juventusova alternativa za pozicijiu „devetke“ još jedan srpski napadač – Aleksandar Mitrović.

Aleksandar Mitrović
foto: Profimedia

Senzacionalna forma u kojoj se nalazi Mitrogol je privukla interesovanje Viljareala, a sada i Stare dame. Dao je 21 gol na 18 mečeva u Čempionšipu, bio prvi strelac Srbije u kvalifikacijama za Mundijal i postigao gol u Lisabonu vredan plasmana u Katar. Neosporno je da je Mitrović garancija golova, a to je ono što je Juventusu najpotrebnije.

Tutosport piše da je Juventusov direktor Federiko Čerubini ostao dan duže i Londonu posle gostovanja Čelsiju i da je jedan od razloga za to Aleksandar Mitrović. Raspitivao se uživo o njegovom statusu, planovima i uslovima pod kojima bi mogao da promeni sredinu. Razgovarao je i o odlascima Arona Remzija i Dejana Kuluševskog za koje postoji interesovanje na Ostrvu.

Mitrović nije tako skupa varijanta kao Vlahović ali nije ni jednostavna transfer operacija. U Fulamu je već skoro četiri godine, najbolji je igrač kluba, navikao se na život u Londonu, prijaju mu ostrvski ambijent i klub u kojem ima status prve zvezde. Prema nekim infromacijama iz ostrvskih medija, Mitrović je najplaćeniji igrač Čempionšipa sa ugovorom vrednim 100.000 funti nedeljno što je na godišnjem nivou preko 6.000.000 evra bruto. U Juventusu je to u rangu ugovora koje imaju Kjelini, Bernardeski, Danilo, Morata, Lokateli... S tim što bi po poreskim olakšicama u Italiji, Mitrović mogao da računa na veću neto zaradu na Apeninima, a klub bi plaćao manju bruto sumu na njegov ugovor.

Čak i ako bi privoleo Mitrovića na selidbu u Torinu, morao bi da nagovori Fulam. Obeštećenje sigurno ne bi bilo manje od 25.000.000 evra, a Fulamov adut je i igračev ugovor koji traje do 2026.

Juventus za sada samo opipava situaciju, a prioritet je i dalje Vlahović. Ironija je da se sa svakim novim golom i dobrom partijom Vlahovića komplikuju šanse Juventusa da angažuje srpskog napadača. Iako je odbio novi ugovor i Fiorentina će biti primorana da ga proda narednog leta, njoj na ruku ide jagma za srpskim golgeterom jer bi mogao da se pojavi klub koji je spreman da plati više od Juventusa. A Fiorentina će zbog rivaliteta sa Juventusom i načina na koji su prethodnih godina u Torino otišli Bernardeski i Kjeza uraditi sve da igrač završi na bilo kojoj drugoj adresi nego u taboru Bjankonera.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.